Vierailevat tähdet

Kuten mainitsin aiemmassa tekstissä, yksi ajankulu kissoilla on reviirinsä puolustaminen. Meillä sen hoitaa pääasiassa Tupsu mielenkiintoisella mourunnallaan, Miirun on hyvä tarkkailla tilannetta Tupsun takaa. Tai jos Tupsu ei ole paikalla, Miiru piilottee grillin alla.

Vierailevia kissoja on perinteisesti ollut kaksi, tänä kesänä on muutaman kerran paikalla käynyt kolmaskin. Tässäpä lyhyt esittely näistä vieraista.


Ruskearaidallinen Pepsi on komea, ja lutuinen luonteeltaan. Se ei murise, mourua eikä sähise. Tuntuu kuin se olisi kissakaveria vailla. Ja ehkä niin onkin. Pepsillä oli aiemmin kaverina Max, joka kuitenkin pari vuotta sitten valitettavasti karkasi ja katosi. 


Harmaa vanharouva Vinku asustaa Pepsin kanssa samassa taloudessa. Se näyttää kuvassa tuimalta ja onkin vähän ärhäkämpi tapaus, mutta aika sopuisasti rinnakkaiselo meidänkin kissojen kanssa valtaosin sujuu. Välillä ollaan näinkin lähekkäin - tosin kuvista ei voi kuulla Tupsusta lähtevää mourunaa:



Pepsiä ja Vinkua ei ole nyt pariin viikkoon näkynyt - lienevätkö edelleen sisäarestissa, johon joutuivat naapurin kasvimaalla vierailtuaan (tosin todistajien puuttuessa ei ole varmaa, kuka näistä kissoissa siellä on käynyt).

Ja tässä vielä se tämän kesän uusi tulokas. Ei tietoa nimestä eikä siitä, miten kaukana meistä asustaa. Olen toistaiseksi nähnyt sen meidän pihalla vain muutaman kerran, ja ihan hyvä niin. Vaikuttaa muita kissoja aggressiivisemmalta, ehkäpä sillä on mielessä oman reviirin laajentaminen. 


Tuli innokkaasti lähelle, kun olin puhelimen kanssa ottamassa valokuvaa, ja antoi silittää. Kun lähestyi samalla innolla Tupsua mourunnasta huolimatta ja oman mouruntansa kera, katsoin parhaaksi hätistää pois. Siitä se ei oikein tykännyt, vaan kävi käteen kiinni. Onneksi vain nopeasti, ja pienillä naarmuilla selvisin. Sen jälkeen en olekaan tätä kisua nähnyt. Mutta on sillä suloisen vaaleanpunainen nenä!




Kommentit