Vihreä setti

Ihan ensiksi on todettava, että olen kassien ja laukkujen tekijänä vielä melko noviisi. Ensimmäiset pussukkani ompelin viime kesänä, kun eräästä toisesta projektista sattui jäämään reilusti yli hauskaa pöllökangasta ja keksin siitä ommella penaaleita kummilapsille. Vuorillinen peruskassi syntyy jo ihan rutiinilla, mutta kaikki muut vaativat opettelua - ja sehän se hauskaa onkin, koko ajan oppii uutta!

Tämä vihreä kassisetti on parin viikon takainen. Hauska pöllökangas tarttui käteeni Eurokankaan palalaareista jo alkukesästä ja odotteli sopivaa kohdetta. Päätin lopulta hyödyntää sen tuohon isoimpaan laukkuun ja ylijääneet kankaat hyödynsin pussukkaan ja kassiin. Koko setti meni 9-vuotissynttärilahjaksi vihreästä tykkäävälle kummitytölleni.


Iso laukku on tehty kirjastosta löytämäni 'The Bag Making Bible' -kirjan ohjeilla ja sieltä The Great Getaway Bag:n mallilla. Kirjan mallilaukut ovat toki huomattavasti tätä hillitympiä ja tyylikkäämpiä! Kyseinen kirja on kyllä todella avuksi tällaiselle aloittelijalle kuin minä, sen ohjeet ovat pääosin selkeät ja yksityiskohtaiset. Pari muutakin kivaa mallia kirjasta löytyy, joita aion kokeilla tehdä. 

The Great Getaway Bag.
Tällaisia pussukoita, hieman eri kokoisina, olen tehnyt ennenkin, mutta tässä kokeilin aiemmasta poiketen vetoketjun kiinnityksen noilla lisäkappaleilla. Niistä tuli hieman liian leveät pussukan kokoon nähden, mutta korjaamaankaan en jaksanut ryhtyä.

Kosmetiikkapussukka.
















Tämä kassimalli on se, joita olen tehnyt jo useamman ja joka syntyy rutiinilla. Tässä on hihnojen värinen violetti vuori ja yksi iso vaaleanvihreä tasku. Kassia voi käyttää myös toisinpäin, jos vihreä alkaa kyllästyttää.

Kääntökassi.


Kommentit