Kissojen kesälomareissu, osa 1

Näin syksyn jo kurkistellessa on hyvä hetki muistella kesäkuussa kissojen kanssa tehtyä Itä-Suomen reissua. Rattoisista automatkoista kerroinkin jo aiemmin tässä: Kissat automatkalla. Tässä sille jatkoa ensimmäisestä majapaikasta, "mummolasta".

Vaikka oltiinkin pienessä maalaiskylässä, oltiin kylän keskustassa rivitaloasunnossa ja viereisen asunnon Nestori-kissa pitää aluetta hallussaan. Kisulit eivät siis päässeet täällä heille vieraalla alueella ulkoilemaan vapaasti.

Valjasulkoiluun tarjosimme mahdollisuuksia, mutta sen he kokevat melkoisena epäluottamuslauseena eikä sellainen ulkoilu nappaa. Tupsulla se sujui sentään vähän paremmin, koska se on jonkin verran tottunut valjaisiin automatkoilla. Homma alkoi sujua varsinkin jo kolmantena päivänä, kun se tajusi, että se oli ainoa mahdollisuus ulkoiluun. Sitten olikin jo vuorossa paikan vaihto.


Miirulla sen sijaan valjaat olivat täällä ihan ensimmäistä kertaa päällä, eikä se tykännyt niistä yhtään. Maailma oli äkkiä kovin pelottava paikka, kun vapaus oli näin tylysti riistetty. Muutamaa minuuttia kauempaa ei Miirua valjaissa ulkoilutettukaan, ja seuraavan kerran se pääsi haistelemaan ulkoilmaa koppansa sisältä.


Miiru sai tyytyä katselemaan ikkunasta, kun Tupsu ulkoili valjaissa.

Yöllä pihan tekemiset kiinnostivat molempia.

Tupsun lempipaikka täällä oli mennä niin kauas kuin valjaat antoivat myötä, pihan nurkkaan, aidan alta ohikulkijoita kurkkimaan.

Koira näkyvissä!

Miiru "ulkoilee" kopassaan, Tupsu valjaissaan.
Sitten olikin vuorossa lyhyempi automatka ja uusi kohde. Eivätpä kisulit arvanneet, mikä niitä odotti!

Kommentit