Kissakohtaaminen (video)

Miten mahtoikaan käydä, kun Tupsu ja naapuruston Pepsi-kissa kohtasivat?

Kissat ovat varsin reviiritietoisia eikä vierailijoihin suhtauduta kovinkaan myönteisesti. Tappelua kissat pyrkivät välttämään, koska, kuten John Bradshaw kirjoittaa kirjassaan 'Kissan mieli': "Kissat ovat liian vahvasti aseistettuja uskaltautuakseen tappeluun, ellei se käy väistämättömäksi. Siksi ne turvautuvat asentoihin, joilla ne yrittävät uskotella vastustajalleen olevansa isompia kuin oikeasti ovat."

Koska Pepsi on kuitenkin vierailijana vanha tuttu, ei liiallinen mahtailu ole näiden kissojen välisessä kohtaamisessa selvästikään tarpeen. Mouruamista ja murinaa kyllä riitti, mutta valitettavasti puussa yläpuolella ollut varis oli kissoista niin hädissään, että täytti räksätyksellään videon ääniraidan, ja niinpä jouduin poistamaan kaikki eläinäänet videosta.



Mutta miten tässä siis kävi? John Bradshaw kirjoittaa edelleen: "Koska kissoilta puuttuu koirien rikas visuaalisten signaalien valikoima, niillä on vaikeuksia viestiä perääntymisaikeistaan. Tappelut päättyvät tavallisesti toisen kissan pakoon toisen ajaessa sitä kiivaasti takaa. Jos kumpikaan kissa ei halua tapella, toinen alkaa muuttaa asentoaan asteittain vähemmän uhkaavaksi vartalo kyyristyneenä ja korvat luimussa ja yrittää sitten hiipiä hitaasti pois vilkuilleen taakseen varmistaakseen vielä, ettei toinen ole aikeissa hyökätä."

P.S. Pepsillä on aiemmin ollut kaulapanta ja siinä punainen rinkula, jossa lukee sen nimi. Vaikka nämä nyt puuttuivatkin, olen melko varma, että tämä lutuinen söpöläinen oli Pepsi.

Kommentit