Lukuvinkki: Kissavieras

Totta se on, nyt tulee pieni kirjajuttu. Mutta ei huolta, kyseessä on tietenkin kissa-aiheinen kirja. Eikä näitä kirjajuttuja kovin usein tule, sillä en kovin usein lue kissa-aiheisia kirjoja.

Takashi Hiraiden Kissavieras osui kesällä silmääni kirjaston hyllystä. Se kertoo viehättävän, jotenkin hiljaisen  ja hillityn tarinan japanilaisesta kirjailijapariskunnasta, joiden elämään ilmestyy pieni valkoinen kissa. Kissa valloittaa vaivihkaa pariskunnan sydämet ja muuttaa pariskunnan elämää.

Kissatarinan ohella minua kiehtoi kirjan antama pilkahdus japanilaisesta elämästä. Japanilaista kirjallisuutta tulee luettua niin harvoin (eli ei oikeastaan koskaan), että japanilaisuus, erityisesti japanilainen arki, on minulle melko lailla hämärän peitossa. Siitäkin huolimatta, että opiskelin kieltä vuosia sitten pari vuotta, ja että tätini on asunut Japanissa jo yli 30 vuotta!

Kirja on nopealukuinen, 160 pienikokoista sivua. Taisin itse ahmia sen liiankin nopeasti. Kirja ansaitsisi vähintään toisenkin, rauhallisemman lukemisen.

Suosittelen siis kokeilemaan, viekö Chibi ("Kilikili") sinunkin sydämesi.

Kuva täältä: http://kustantamo.sets.fi/kirja/kissavieras/
Sivulta löytyy myös pieni lukunäyte (kaksi ensimmäistä lukua) kirjasta.

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta kirjalta, pitää pistää korvan taakse :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?