Maailman onnettomin kissa

Ei, se ei ole Grumpy Cat, joka yrmeästä ilmeestään huolimatta lienee varsin tyytyväinen elämäänsä.

Maailman onnettomin kissa löytyy melko varmasti Kaakkois-Aasian luwak-kahvitiloilta. Kahvitilojen kissat asuvat ahtaissa verkkohäkeissä ilman mitään virikkeitä. Luwak-kahvi on maailman kalleinta, kalliin hinnan selittää sen erikoinen valmistustapa.

Luwak-kahvipapujen suklainen tai karamellinen aromi muodostuu, kun se kulkee sivettikissan suoliston läpi. Eli näiden kissojen osuus kahvinvalmistuksessa on tosiaan syödä kahvinpapuja. Niiden elimistö ei sulata näitä kovia kahvipapuja, vaan ne kulkeutuvat ulosteen mukana kissasta ulos. Ulosteesta pavut sitten noukitaan pois, pestään, paahdetaan ja jauhetaan kahviksi.


Näissä kuvissa olevan onnettoman yksilön tapasimme Balilla 2014, kun jollain retkellä oli pakollinen pysähdys paikalliselle kahvitilalle. Siellä oli turistipolun varrella yksittäisessä häkissä näytillä tämä sivettikissa. Ja samanlainen yhden kissan häkki oli toisellakin kahvitilalla, jonne myös pakotetusti pysähdyttiin toisen retken aikana.


Ilmaisten teemaistiaisten lisäksi sivettikissakahvia olisi voinut maistella 50 000 rupian hintaan (n. 3 eur). Koska en juo kahvia muutenkaan, en maistanut kahvia. 



Tässä vadissa on noita sivettikissan suoliston läpi kulkeneita papuja. 
Lopputuote.
Tuolloin matkalla en ajatellut asiaa kovin syvällisesti, ja ostin tuliaisiksikin muutaman kahvipaketin. Enää en niitä ostaisi, sillä en halua tukea tällaista toimintaa.

Eläinoikeuksia puolustava PETA Asia on selvittänyt sivettikissojen oloja kahvitiloilla ja todennut ne varsin surkeiksi. Lisätietoja voi lukea tästä:
PETA Investigation: Civets Suffer for Vile Kopi Luwak Coffee.



Kommentit