Pilkkupussukat

Olen löytänyt Pinterestin, tuon ideoiden ja vinkkien loputtoman aarreaitan. Olen melko myöhäisherännäinen sen suhteen, mutta kun siihen muutamia vuosia sitten aloin tutustua, en silloin keksinyt sille mitään käyttötarkoitusta. Mutta nythän se on täynnä kaikkea kivaa!

Löysin sieltä muun muassa kokoelman ompelutöistä, jotka valmistuvat 10 minuutissa. Niiden joukossa oli pienen penaalipussukan ohje, ja olen jo jonkin aikaa haaveillut osaavani ommella sellaisen. Lopputuotoksen perusteella olen vain ajatellut sen olevan kovin hankala toteuttaa. Nyt kun Pinterestin kautta löytynyt ohje lupasi sen valmistuvan 10 minuutissa, oli sitä pakko kokeilla.


Ja totta se oli. Enemmän aikaa meni kankaiden ja vetoketjun valintaan, mutta kun ne päätökset oli tehty, itse pussukan ommella sujautti niillä ohjeilla muutamassa minuutissa. Mutta... kun pussukan tekee ihan orjallisesti sen ohjeen mukaan, jää pussukan sisäpuolelle ikävästi näkyviin ompeleet, eli niitä ei ommella vuoren nurjalle puolelle, jolloin ne jäisivät piiloon.


Nopea, mutta hieman ruma lopputulos siis. Mutta jos ei noista saumoista piittaa, on ohje varsin käyttökelpoinen. Minä tein pussukan ihan peruspuuvillakankaasta, joten siitä ei tullut erityisen tukeva. Tuhdimmalla kankaalla se olisi jämäkämpi.

No, pussukasta tuli ohjeen mitoilla (jos muunsin tuumat oikein senteiksi) myös aika lyhyt. Niinpä päätin kokeilla paranneltua versiota: pitempää, tuetumpaa ja sisältä siistimpää. Siitä syntyi valkoisella vetoketjulla oleva versio. Kankaat ovat samat, mutta kiinnitin päällikankaaseen tukivanun. Vielä sitäkin jämäkämpi näköjään toimisi tässä.


Pussukka oli varsin nopea tehdä myös tällä siistimmällä tavalla, jossa vuorinkin saumat jäävät piiloon. Aikaa kului kenties 20 minuuttia, ja rutiinin karttuessa sujuu varmasti sitäkin nopeammin.


Kunhan teen kolmannen koekappaleen tästä mallista, tulee siihen lisäksi vetoketjun loppupäähän se sellainen lappu, josta voi pitää kiinni, kun vetoketjun sulkee. Lapulle lienee jokin oma nimityksensäkin, jota en nyt saa mieleeni. :) Ja tukikangas saa olla jotain hieman tukevampaa materiaalia.

Kommentit