Talviturkin kasvatusta

Talven lähestymisen huomaa ilmojen viilentymisen ohella siitäkin, että kissat ovat selvästi alkaneet varautua talveen rasvavarastojaan kasvattamalla. Ruokaa kuluu huomattavasti enemmän kuin kesäkaudella. Tietysti kulutukseen voi vaikuttaa myös saalisruuan vähentyminen.

Rasvakerroksen lisäksi Tupsulla kuluu energiaa myös talviturkin kasvattamiseen. Se on ollut kesäkauden aikaan jotenkin niin pieni ja sievä keveässä kesäturkissaan. Takkujakaan ei ole päässyt muodostumaan.

Nyt kun turkki on taas alkanut tuuhentua, on massupuolelle ilmaantunut takkuja. Niiden selvittely ei ole todellakaan Tupsun lempipuuhaa. Parhaiten niihin pääsee käsiksi, kun Tupsu on sikeässä unessa. Monta takkua ei kyllä kerralla pysty hoitamaan, sillä muutaman nipistyksen jälkeen alkaa ensin häntä heilua varoittavasti puolelta toiselle.

Jos siitä ei huomaa ottaa vihjettä onkeensa, tulee puraisu - tai näykkäisy, sillä tämäkin on vain varoitus. Kolmantena ja viimeisenä vaiheena on paikan vaihto. Tupsu luopuu mukavasta unipaikastaan ja vaihtaa nurkkaan tai muuhun hankalaan paikkaan, jossa takkuihin ei pääse käsiksi.

Tupsun talviasuun kuuluu melko mahtava kauluri, joka erottuu hyvin tässä viime helmikuulta olevassa kuvassa.

Tässä puolestaan kuva lokakuun alusta. Ei erotu kuvassa niin hyvin kuin luonnossa, mutta niskassa alkaa jo näkyä kaulurin reunus. 

Ja onhan paksumpi turkki tarpeen, jotta tarkenee sitten kikkailla lumihangessa ja pakkasessa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Ajatuksia?