Jouluinen omenakassi

Vaikka askartelinkin jouluviemisille, eli hilloille ja chutneypurkeille, paperisia kasseja, innostuin kuitenkin vielä jouluviikolla ompelemaan lahjakasseja. Olin ostanut jouluisen omenakankaan jo pari kuukautta aiemmin, mutta enpä tietenkään ollut saanut aikaiseksi ommella siitä kasseja ajoissa.

No, löysin helpon ja kivan ohjeen kesällä ostamastani Unelmien laukku -kirjasta, josta mainitsin jo ihan blogin alkuaikoina. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun käytin kirjan ohjeita.

Kirjan loppupuolelta löytyy ohje kolmenkokoisiin kangaskoreihin, itse asiassa juuri samoihin, jotka ovat kirjan kannessa. Valitsin keskikokoisen ja se osoittautuikin juuri sopivaksi tarpeisiini. Kasseista tuli sen verran söpöjä ja olivat tosiaan niin helppoja tehdä, että tein niitä kolme ennen joulua ja tässä joulun jälkeen vielä neljä lisää. Kerrankin käytin koko ostamani kangaspalan! Se tuli käytettyä jopa sen verran tehokkaasti, että viimeinen kasseista on hieman muita pienempi ja sai sangat eri kankaasta.



Kasseihin sujahti hillopurkkien ohella myös kankainen kauppakassi.

Punavalkoruutuisen kannen alta löytyy omena-aroniahilloa, vihreävalkoruutuisen kannen alta puolestaan aroniachutneya.


Aroniachutney ohje on napattu täältä
Kassien tukikangas on Decovil I, jota minulla sattui olemaan sopivasti jäljellä kolmeen kassiin. Tilasin sitä lisää jouluviikon tiistaina aivan loistavasta Ullakan verkkokaupasta. Tilaukseni lähetettiin sieltä noin tunnin kuluessa ja tavarat olivat perillä torstaina. 

Tukikankaan paksuus toi mukanaan omat haasteensa, lähinnä nuppineulojen käytön mahdottomuutena. Hiuspinnit pelastivat tuolloin joulun alla. Tilasin Ullakasta myös nimenomaan kankaiden kiinnittämiseen tarkoitettuja nipsuja ja pääsin hyödyntämään niitä nyt jäljemmän satsin teossa. Hyvin ne toimivat, mutta ompelukoneeni vapaavarsi on alapuolelta sen verran ahdas, että nuo uudet nipsut mahtuivat sen alta juuri ja juuri. Hiuspinnien kanssa ei ollut sitä ongelmaa. 



Ajatelkaas muuten, että joulupukki oli selvästikin kuullut ompeluharrastuksestani. Sain lahjaksi ison satsin alalangan puolia hienossa säilytysrasiassaan. Enää ei tarvitse puolata erivärisiä lankoja samoille puolille, vaan voi varata jokaiselle värille omansa. Pieni asia, suuri ilo!

Kommentit