Toisen kissan talossa

Kuten jo olen maininnutkin, anoppilassa on kaksi talon omaa kissaa. Niistä toinen, Kea-neitonen, ei pistä pahakseen, vaikka talossa olisi vieraina kymmenen kissaa. Veta-kolli sen sijaan on toista maata eikä suvaitse kissavieraita reviirilleen. 

Tämä tuli todistetuksi kaksi vuotta sitten, kun päästimme Miirun tutkailemaan anoppilan yläkertaa. Veta oli ulkoilemassa, joten vierailun piti olla siltä osin turvattu. Mutta kun vähän väliä joku kulkee sisälle tai ulos ja kissat livahtavat samoilla ovenavauksilla suuntaan tai toiseen, ehti Vetakin tulla sisälle kesken Miirun vierailun. 

Talon herra.

Toisten kissojen kiipeilypuussa on kiinnostavaa kikkailla.


Portin tarkoituksena on estää kissojen pääsy tästä eteenpäin. Ja ihme kyllä se estikin, vaikka sanotaan, että mistä kissan pää mahtuu, siitä mahtuu kissakin. Tällä kertaa ei mahtunut.
Veta taisi haistaa vieraan kissan reviirillään heti tultuaan sisälle, sillä se suuntasi samantien yläkertaan. Seurauksena oli sähinää ja rähinää, mutta anoppi sai pelastettua tilanteen ja kissat erilleen ennen kuin vahinkoja ehti syntyä. Miiru kiikutettiin takaisin saunamökin turvaan eikä sillä tainnut mitään hinkua enää ollakaan päästä taloon takaisin.

Kea-söpöläinen ei muista kissoista pahastu.

Kommentit