Virkatut paistinpannun suojat

Yksi joulukasseihin sujahtanut tekele oli paistinpannunsuoja, siis sellainen paistinpannun pinnalle tuleva välisuoja, jos pinoaa paistinpannuja päällekkäin tai vaikkapa kattilan paistinpannun päälle.

Idean suojiin nappasin - mistäpäs muualta kuin Pinterestistä. Muutaman ehdin tehdä jo hyvissä ajoin alkusyksystä, sitten kaikenlainen muu tekeminen ajoi näiden ohi, joten ihan jokaiseen joulukassiin näitä ei menneenä jouluna riittänyt.


Näistä kolmesta tein tuon pinkki-valkoisen ensimmäisenä. Kerroksen vaihtumisen huomaa siinä turhankin selväksi, ja koska en oikein tykännyt tämän näköisestä lopputuloksesta, kaivoin esille spiraalimaton ohjeen ja sovelsin sitä tähän pienimuotoisempaan työhön. Tällä Kangasaitan ohjeella virkkasin muutamia vuosia sitten maton. 

Näissä pannunsuojissa käytin vain kolmea väriä, neljän sijaan, mutta hyvin tuo spiraali-idea toimi sitenkin. Lopputulos näyttää kivalta (kivemmalta) ja - mikä parasta - virkkaaminen on helpompaa kuin tuossa toisessa. Reunat pyrkivät hieman nousemaan ylös, kun on muistanut riittävän usein lisätä silmukoita, mutta ajatellen näiden käyttökohdetta ei tuolla pyrkyröinnillä liene väliä. 

Ostin silloin syksyllä (jo syyskuussa) kaikkia kivoja värejä, jotta tekisin näitä pannunsuojia vastaanottajienkin arvostamissa väreissä pinkkien sijaan. No, langat ovat edelleen käyttämättömiä, joten ehkäpä innostun näiden tekemiseen joskus tässä uudelleen. 


Kommentit