Uikkarireppu

Kun viime syksynä ompelin lomamatkalle rantakassin, koin hetkellisen hurahduksen ulkoilukankaisiin niiden kosteudensiedon takia. Kassiin tuli tuolloin vihreä vuori, mutta ostin sen ommeltuani "vastaisen varalle" palalaatikoista (liian) ison läjän eri sinisen sävyjä olevia ulkoilukankaita, valtaosin yksivärisiä. Vaaleansinistä, turkoosia, tummansinistä, sekä valkoista. 

Tarkoitus (ostohetkellä) oli kaiketi käyttää niitä kassien vuorikankaina, ja sitä käyttötarkoitusta ne edelleen odottavat. Yksi kankaista oli kirjavampaa sorttia ja siitä päädyin nyt ompelemaan kevyitä ja nopeita uikkarikasseja. Tai uimahallikasseja, koululaisen liikuntavarustekassi, tai mitä käyttöä tällaiselle nyt keksiikään. 

Pienet reput ovat alkuperäisen ohjeen kokoisia, isompi siitä hieman suurennettu "aikuisten kokoa".
Ohjeen ja idean reppuun sain Unelmien laukut -kirjasta. Pienen repun kangaspalat ovat 35 x 42 cm. Reppuun mahtuu pienet uikkarit ja pienehkö pyyhe. Suurensin ohjetta kokoon 40 x 50 cm. Tähän isompaan reppuun mahtuu ahtamatta jo aikuisenkin pyyhe ja uimapuku. Mutta repun suloisuus kyllä kärsii suurentamisesta. 



Tämä kuviollinen kangas sopii ihan hyvin tällaisiin rentoihin pikkureppuihin, mutta ajatellen, että tämä on oikeasti ulkoilukangasta niin millaisiahan vaatteita tästä on tehty? Minulle ainakin tulee siitä jonkinlaisia flashbackejä 80-luvulta...

Kommentit