Pienet virkatut korit

Kylppärinkaapin alahyllyn kaaos alkoi eräänä päivänä ärsyttää ihan liikaa. Yritin löytää sopivaa lokerikkoa tai muuta ratkaisua sisustusliikkeestä, huonolla menestyksellä. Siellä osui silmään kuitenkin pienet virkatut korit, mistä sain idean virkata sopivat korit itse. 

Minulla olisi ylenmäärin valkoista ontelokudetta, josta olisin nämä voinut virkata ja saanut astetta ryhdikkäämmät korit, mutta halusin valkoisen sijaan jotain väriä. Eräällä kauppareissulla osui sitten silmiin tämä Novitan Cotton soft -lanka keväisissä väreissä. Ostin kaksi kerää turkoosi-valkoista ja toiset kaksi kerää oranssi-valkoista. Oranssi-valkoiset ovat vielä käyttämättä, saas nähdä, tuleeko niistäkin koreja vai jotain muuta. 

Virkkasin korit kaksinkertaisella langalla. Ensimmäisen virkkasin koukulla nro 6. Se on tuo kuvassa etualalla näkyvä kori, enkä siinä kohdentanut lankojen raitoja, joten ne saivat sekoittua ihan vapaasti. Kutosen koukku oli liian iso, joten vaihdoin seuraaviin koreihin numeroa pienemmän koukun. Nyt napakkuudesta tuli hyvä. 

Kakkoskori on takimmaisena näkyvä korkein kori. Siinä, kuten ensimmäisessäkin, on pyöreä pohja. Värit on kohdistettu valkoisen mukaan, turkoosit sävyt tulivat keristä eri järjestyksissä. Kolmannessa korissa on neliöpohja, vaikka se ei liiemmin kuvassa erotukaan. Mutta siinä silmukkamäärä tai jokin muu natsasi kivasti niin, että värien vaihtelut asettuivat tasaisemmin ja muodostivat leveämmät viistosti ylöspäin nousevat raidat. 

Näitä koreja on kyllä ilo virkata ja valmistuvat nopeasti (yksi kori yhden tv-ohjelman aikana). 


Hylly ennen koreja. Putkilot lojuivat hyllyllä miten sattuu. 

Korit toivat ryhtiä ja siisteyttä hyllyyn. Nyt on ilo avata tämänkin kaapin ovi!

Kommentit

  1. Tosi kivat korit! Kiva kun värit toistuu hauskasti! :) Mäkin on virkannut koreja jotta saisin kaapin järjestykseen... tarttis vielä järjestää kaappi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kävin kurkkaamassa blogiasi ja kivoja koreja olet tehnyt! Virkkuri-kirja pitääkin pistää heti kirjastosta varaukseen.

      Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?