Kissapussukka ja -lompakko

Kuten jo mainitsin, tässä viime aikoina on tullut oltua melko vähän kotona ja sitä myötä myös ommeltua melko vähän. Juuri Ranskan matkan alla, matkaa edeltävänä iltana, tajusin, että matkalla olisi kätevä olla vetoketjullinen pussukka. Isoa käsilaukkua en jaksa kuljetella mukana, mutta johonkin pitäisi kuitenkin lompakko ja puhelin saada laitettua.

Kevyt pussukka olkahihnalla varustettuna oli ratkaisu tähän. Harmi, etteivät vyölaukut ole enää muodissa, ne olivat silloin muinoin 90-luvulla oikeasti näppärä ratkaisu. Olivathan ne ihan karsean näköisiä, mutta sitäkin kätevämpiä. Ei kipeytyny hartiat niin kuin minulla usein, jos kuljettelen isompaa olkalaukkua kaupunkitallusteluilla. Olen suunnitellut, että tässä kesän aikana yritän ommella 2010-luvun version vyölaukusta.

Juuri loman alla, pakkailun lomassa, ei kuitenkaan ollut aikaa aloittaa mitään uudenlaista. Niinpä tein vanhalla, tutulla pussukkamallilla kissakankaisen pussukan. Varustin sen tällä kertaa vetoketjulla, jotta tavarat ovat sisällä astetta paremmassa tallessa.

Pussukka toimi erinomaisen hyvin reissun ajan, ja on toiminut sen jälkeenkin.

Pussukan kankaan tilasin Modes4You:sta


Keltainen vetoketju ja vuori piristävät mustavalkoista kangasta kivasti. 

Tähän olkapussukkaan mahtuu mukavasti puhelimen lisäksi esimerkiksi tämä kissalompakko, jonka ompelin myös hieman ennen lomaa:


Lompakkoon mahtuu juuri sopivasti pankkikortit ja hieman käteistä. Muutenhan tämä on ihan veikeä ja kokokin hyvä, mutta vetoketju avautuu hieman liian niukasti ja hankaloittaa siten vähän käyttöä. No, nyt kun tämä lompakko on ollut melkein kuukauden käytössä, olen tottunut jo tuohonkin epämukavuuteen.


Lompakon vuori on punainen ja siellä on väliseinä jakamassa korttiosastoa seteleistä. 

Kommentit