Kun kissa on poissa...

Kerroin sunnuntaina, että kotiin palattuamme pensaissa oli kissojen käyttäytymisen perusteella selvästi vieraita hajuja. Joku siellä oli käynyt! Vihjasin myös, että sunnuntaina tuo vierailija oli jo selvinnyt. 

Vierailija paljastui, kun menin jossain vaiheessa istuskelemaan Tupsun viereen terassin rappusille. Siinä istuskellessa huomasin kissan naaman pilkistelevän pensaiden välistä. Ensiksi katsoin, että Miiruhan se siellä ja kutsuinkin Miirua nimeltä. 

Tämä pensaissa piileskelijä ei ollut huudosta moksiskaan. No, eihän Miirukaan yleensä huutoihin reagoi, mutta tajusin siinä samalla, että tämä kisun kuonossa on enemmän valkoista kuin Miirulle. Sehän olikin vanha tuttumme Agresso

Sitä ei ole pitkään, pitkään aikaan näkynyt meidän pihalla. Koska Tupsu ja tämä Agresso (mikä ei ole sen oikea nimi) ovat aina tavatessaan ja minun todistaessa tapaamista olleet varsin ärhäköitä toisiaan kohtaan, oletan, että Tupsun taannoinen tappelukaveri oli nimenomaan Agresso. Ja teoriani mukaan tuon tappelun tuloksena Tupsu oli tehnyt Agressolle selväksi, ettei sillä ole mitään asiaa meidän pihalle. 

Nyt kun olimme kaikki viikon poissa, oli Agresso huomannut poissaolon ja palannut alueelle. Sunnuntaina se sitten harmikseen sai havaita, että reviirin isäntä on palannut. 

Agresso tirkisteli pensaasta niin vaivihkaa, ettei Tupsu alkuun sitä edes huomannut. Kun ne sitten Miirun kanssa kisaillessaan säntäsivät pihan poikki puuhun lähelle tuota paikkaa, missä Agresso piilotteli, säntäsi Agresso karkuun ja silloin Tupsukin sen havaitsi. Seurasi jonkinlainen takaa-ajo poispäin pihaltamme. 

Sen tuloksesta en tiedä muuta kuin, että Tupsu palasi pian rauhallisesti tallustellen takaisin pihallemme, ja hieman myöhemmin tuli iltapäivänokosille sisälle. Saas nähdä, palaako Agresso vielä alueelle.

Pensaassa piilottelija on Agresso.

"Mitä minun kuononi haistaakaan..."

Näyttää Miirulta, mutta on Agresso. Erottaa kokovalkoisesta kaulasta ja etutassuista.

Miiru tarkkaili tilannetta taas turvavyöhykkeellä Tupsun takana.

Kommentit