Terveysraksut vs. normiraksut

Miirulla on aina silloin tällöin jaksoja, jolloin se kakoo karvapalloja kurkustaan - tai kurkussaan - niin, että kuulostaa kuin se olisi tukehtumassa. Erittäin pelottavan kuuloista. Yhtään karvapalloa en kuitenkaan ole koskaan mistään löytänyt, joten joko se nieleksii ne takaisin suolistoonsa tai sitten siistinä kissaladyna pukkailee ne jonnekin ulos. 

Viimeksi karvapallokakoilua oli joulun ja uudenvuoden tienoilla. Netistä löytyi vinkkejä, että kissanmallas voisi olla avuksi asiaan. Koska olimme sukuloimassa pitkin poikin Suomea, ei kohdalle osunut lemmikkitarvikeliikettä, josta kissanmallasta olisi voinut ostaa. Miiru on myös hyvin nirso kaiken vähänkin lääkkeeseen vivahtavan suhteen eikä liiemmin houkutellut yrittää saada sille mallasta suuhun väkisin pakottaen. 

Niinpä innostuin, kun Citymarketin hyllyltä osui silmään Pirkan anti-hairball-makupala. Dreamies-raksut ovat Miirun suurinta herkkua, joten ajattelin, että tässäpä kätevä ratkaisu asiaan. Vaan kuinkas kävikään? 

Ensimmäiset kokeilut tein heti reissussa ollessamme: annoin muutaman Pirkka-terveysraksun ja hämäyksen vuoksi laitoin lattialle myös pari Dreamies-raksuja. Hah, Miirua ei niin vain hämätty: Dreamies-raksut se söi suurella innolla, terveysraksut jäivät jäljelle. Tästä ei ole kuvia todisteena, mutta todistajia oli muuten kyllä paikalla useampikin. 

Se siitä sitten, lannistuin. Kaipa terveysraksuissa on sitten jokin sellainen maku, että Miiru tajuaa raksussa olevan "koira haudattuna" eikä suostu niitä syömään. 

No, Miiru tykkää myös pelilaudoistaan, ja päätin kotiin päästyämme kokeilla, miten terveysraksut toimisivat pelilaudalla tarjoiltuna. Ja tämä temppu toimi! Pelailun riemussa Miiru ei kaiketi ehtinyt huomata uusien raksujen erilaista makua, vaan raksutteli ne innoissaan yksi kerrallaan. 

Nyt ollaan niin pitkällä, että terveysraksut maistuvat ilman pelilautaakin. Yritin nimittäin teettää Miirulla raksutestin, jonka lopputuloksena lattialle olisivat jääneet koskemattomina terveysraksut herkkujen hävitessä, mutta testi meni sikäli pieleen, että Miiru raksutteli tyytyväisenä kaikki kuusi raksua.  

Terveysraksut ovat uusi tulokas meillä, Dreamies-raksuilla Miiru on herkutellut pennusta saakka.

Aika samalta näyttävät, terveysraksut ovat vähän isompia. 

Tässä testissä lopputuloksena oletin lattialle jäävän isommat raksut, mutta kaikki katosivat Miirun mahaan. 

Kommentit