Kissapingviini

Pihapiiriimme ei olekaan pitkään aikaan eksynyt harvinaisempia eläinvieraita. Nyt meitä kuitenkin ilahdutti ja ihmetytti hieman karvaisempi pingviini. 

Tämä harvinainen otus on kissapingviini. 


Pingviinit (spheniscidae) elävät eteläisellä pallonpuoliskolla. Etelämantereen ja Eteläisen jäämeren kylmän ilmaston lisäksi pingviinejä esiintyy myös tropiikissa. Maalla pingviinit liikkuvat kömpelösti taapertaen tai hyppien. Jos alustana jäätä tai lunta, ne voivat liukua vatsallaan päästäkseen nopeammin eteenpäin. Pingviinit ovat lentokyvyttömiä. Niiden ominaisuuksia ovat muun muassa lyhyt pyrstö, evämäiset siivet ja lyhyet uimajalat. Pingviinit osaavat uida ja sukeltaa erinomaisesti käyttämällä siipiään airoina ja räpylöillään ohjastaen sekä jarruttaen. Ravinnokseen pingviinit hankkivat kaloja, nilviäisiä ja äyriäisiä. 
(lähde: Wikipedia)


Kissapingviini (felis spheniscidae) on ainoa pingviinilahkon heimo, joka tavataan pohjoisella pallonpuoliskolla. Ei tiedetä, miksi tai milloin ne muista pingviiniheimoista poiketen ovat levittäytyneet tälle alueelle. Pohjoisen pallonpuoliskon kissapingviini on eteläistä lajitoveriaan karvaisempi. Höyhenet ovat korvautuneet turkilla, siivet typistyneet kapeammiksi ja pyrstö on pidentynyt. Kissapingviini liikkuu maalla erittäin ketterästi, mutta myöskään se ei osaa lentää. Uimista kissapingviini välttää viimeiseen asti, ja laji on usein allerginen kalalle ja äyriäisille. Siksi sen ravinto koostuukin pääasiassa pienjyrsijöistä. 
(lähde: Kassikissa)Blogin aiemmat harvinaiset eläimet:
Minimyskihärkä
Lumiposkikissa
Valkotassutiikeri
Kissaemu
Kissakarhu

Kommentit