Marimekon Räsymatto-kuosiset sukat

Veljentyttöni suosikkikuosi tällä hetkellä on Marimekon Räsymatto. Malli on sopivan hauska toteuttaa myös villasukissa, joten niinpä päätin yllättää veljentytön tällaisilla sukilla. 

Nämä saavatkin sitten jäädä tämän kevään viimeisiksi villasukiksi. En ole koskaan aiemmin kokenut hajuhaittoja villalangoista, mutta tämä oli nyt tänä keväänä jo toinen kerta. Ensimmäinen kerta oli vielä kylmien säiden aikaan, kun neuloin sukkaa Novitan 7 veljestä Raita-langalla. Niitä sukkia en vielä ole esitellytkään, koska tein valmiiksi vain toisen ja hajuhaittojen takia ulkoistin sukan lankoineen terassin laatikkoon odottelemaan aikaa parempaa. Kenties saan neulottua sukalle parin kesällä ulkosalla. Koko kämppään levisi siis niitä neuloessa sellainen ikävä lampaanrasvan tuoksu! 

Ja samanlainen tuoksu, vaikkakin lievempänä alkoi levitä ilman lämmettyä hellelukemiin. Niinpä saatuani nämä sukat valmiiksi, siirsin kaikki villalangat talon viileimpään paikkaan monen oven taakse ja päätin, että niiden pariin palaan vasta syksyllä seuraavan kerran. 

Nämä sukat on siis neulottu Novitan Nalle-langalla. Postauksen lopussa on kuva käyttämästäni mallista, jos vaikka haluat hyödyntää sitä. Siinä on tarkoituksella muutamilla riveillä muutama pallo vähän vinksallaan, koska niin ne minusta alkuperäisessä kuosissakin ovat. 
Malli:


Kommentit

  1. Ihana malli, ja selkeä mallineule, ensimmäisten sukkien tekoon tarvitsisin ohjetta/silmukkamääriä kantapääntekoon...eli miten saisin tästä sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Silmukoita on 54, alussa parin kerroksen resori, sitten kuvio alkuun. Puikoilla 13, 14, 14, 13 silmukkaa. Kantapää puikoilla 1 & 4 eli 26 silmukalla. Pääsetkö näillä liikkeelle?

      Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?