Marimekon Räsymatto-kuosiset sukat

Veljentyttöni suosikkikuosi tällä hetkellä on Marimekon Räsymatto. Malli on sopivan hauska toteuttaa myös villasukissa, joten niinpä päätin yllättää veljentytön tällaisilla sukilla. 

Nämä saavatkin sitten jäädä tämän kevään viimeisiksi villasukiksi. En ole koskaan aiemmin kokenut hajuhaittoja villalangoista, mutta tämä oli nyt tänä keväänä jo toinen kerta. Ensimmäinen kerta oli vielä kylmien säiden aikaan, kun neuloin sukkaa Novitan 7 veljestä Raita-langalla. Niitä sukkia en vielä ole esitellytkään, koska tein valmiiksi vain toisen ja hajuhaittojen takia ulkoistin sukan lankoineen terassin laatikkoon odottelemaan aikaa parempaa. Kenties saan neulottua sukalle parin kesällä ulkosalla. Koko kämppään levisi siis niitä neuloessa sellainen ikävä lampaanrasvan tuoksu! 

Ja samanlainen tuoksu, vaikkakin lievempänä alkoi levitä ilman lämmettyä hellelukemiin. Niinpä saatuani nämä sukat valmiiksi, siirsin kaikki villalangat talon viileimpään paikkaan monen oven taakse ja päätin, että niiden pariin palaan vasta syksyllä seuraavan kerran. 

Nämä sukat on siis neulottu Novitan Nalle-langalla. Edit 28.5.2023: sukkien mallikuvio poistetttu. 

Kommentit

 1. Ihana malli, ja selkeä mallineule, ensimmäisten sukkien tekoon tarvitsisin ohjetta/silmukkamääriä kantapääntekoon...eli miten saisin tästä sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Silmukoita on 54, alussa parin kerroksen resori, sitten kuvio alkuun. Puikoilla 13, 14, 14, 13 silmukkaa. Kantapää puikoilla 1 & 4 eli 26 silmukalla. Pääsetkö näillä liikkeelle?

   Poista
 2. Hei, huomasin sivullasi Marimekon kuvioisia tuotteita. Oletko huomannut, että Marimekko on kieltänyt tuotemerkkiensä käytön yksityishenkilöiltä netissä. Toki itselleen saa tehdä, mutta netistä kuvat on poistettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi, kiitos kommentistasi. Poistin neulemallikuvan tästä postauksesta. Pidän toistaiseksi kaikki muut Marikkomekko-tekeleeni blogissa esillä, sillä en tee niitä myyntiin. Jos tämäkin ylittää rajan, niin poistan sitten.

   Poista
 3. Hei kassikissa! Minulta jäi mallineuleen villasukka kesken, enkä muista sitä ulkoa. Pystytkö auttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laita sähköpostia tänne kassikissanblogi@gmail.com, niin voin lähettää mallin.

   Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?