Karkkipussukoita

Kävin alkuvuodesta karkkipaperipussukkakurssin (oi ihana näitä suomen yhdyssanoja!). Sen jälkeen onkin ollut hiljaisempaa tällä alueella, mutta viime aikoina olemme töissä mässäilleet niin paljon karkeilla, että materiaalia oli taas kertynyt runsaasti. Vierailulla ollut intialainen kollega hieman ihmetteli, miksi kerään roskat talteen, mutta kun vilautin hänelle kuvia aiemmista tuotoksista, ryhtyi hän keräystalkoisiin mukaan. 

Tälle syksylle en löytänyt mitään kivaa viikonloppuompelukurssia, mutta järjestin sellaisen viime viikonloppuna ihan itse itselleni. En tosin oppinut mitään uutta, mutta viikonlopun painopiste oli kaiken oheistekemisen ohella ompeluksissa. Julia-, Dumle- ja Pätkis-pussukoiden lisäksi ompelin itselleni syksyisen (tai milteipä jouluisen) olkalaukun, jonka esittelen joskus myöhemmin. Ja tekipäs se kuulkaa hyvää. On kiva saada aikaan konkreettisia asioita vastapainona työlle, jossa projektin päätepiste häämöttää vielä aika kaukana tulevaisuudessa. 

Viikonlopun pussukoista tuli oikein sopusuhtaisen kokoisia ja juuri sopivia, että niihin voi sujauttaa vaikkapa villasukat tai jotain muuta pientä joulupukin konttiin. Varsinkin Julia-papereista tehty on suoraan hyvin jouluinen. Oma suosikkini näistä on Pätkis-pussukka, vaikkakin Dumle-pussukassa on kaikista hauskin vuorikangas (muissa vain valkoinen). 


Dumle- ja Pätkis-pussukoiden sivut ovat 3 x 3 karkkipaperia. Julia-pussukka on yhden karkkipaperirivin verran korkeampi eli 4 x 3. 



Dumle-pussukassa on raitasisus.



Guylian-pussukan olin ommellut jo aiemmin. Muista poiketen se on tehty liimaamalla karkkipaperit kontaktimuoviin, sillä nuo karkkipaperit olivat niin hauraita, ettei niitä muuten olisi saanut käsiteltyä. Sen koko ei ole yhtä sopusuhtainen kuin muiden, sillä en liiemmin mittailut kokoa, tein vain niin ison kuin papereista sai. No, tuollaisenaan pussukka on varsin sopiva työstöä odottavien karkkipapereiden säilytykseen, mutta kenellekään sitä ei kyllä kehtaa antaa.


Kommentit