Heijastinlapanen rasterikuviolla

Tein mustat lapaset kummipojalle joululahjaksi. Lapasten jujuna on mustan peruslangan kanssa käytetty Hohde-heijastinlanka. Otin malliksi rasterikuvion, koska se on nopea neuloa (aloitin lapasten teon noin viikkoa ennen joulua eli valmista piti saada nopeasti muiden valmistelujen lomassa) ja myös kivan näköinen. Olen aiemmin neulonut näitä rasterilapasia useassakin värissä. 

No, eihän se nyt ihan niin kivalta näyttänyt heijastinlangan kanssa, koska väriero lankojen välillä ei ole niin selvä, silloinkaan, kun lanka heijastaa. Valmiiksi ne kuitenkin tulivat ja lahjaksi menivät, vaikka kiireiden takia en valmiista lopputuotoksesta ottanutkaan kuvaa - siksi tässä olevissa kuvista lapasesta puuttuu vielä peukalo ja langat ovat päättelemättä, eikä toista lapasta ollut vielä olemassakaan kuvanottohetkellä. 

Näistä lapasista jäi mieleeni kytemään idea neuloa "yllätyslapaset" eli yhdistää mustaa peruslankaa ja heijastinlankaa niin, että heijastinlanka muodostaa jonkin kuvion, joka tulee kunnolla esiin vasta, kun valo heijastaa siihen. Tämä idea ei kuitenkaan vielä ole edennyt toteutukseen asti, kun en ole löytänyt sopivaa kuviota enkä myöskään jaksanut taikka ehtinyt suunnitella sellaista itse. Mutta ehkäpä vielä tässä saan sen aikaiseksi...

Rasterimalli ei toimi heijastinlangalla ihan niin kivasti kuin paremmin erottuvilla väreillä. 


Kommentit