Puudelilapaset

Blogini on viettänyt pitkään hiljaiseloa, mutta nyt on taas neulontavimma iskenyt, ja muitakin käsitöitä on alkanut syntyä, joten yritän aktivoida itseäni myös blogin suhteen. 

Ensimmäisenä esittelyyn, Tupsu alustana, puudelilapaset. Näiden ohje löytyi Suuri lapaskirja -nimisestä kirjasta, joka on tosiaan nimensä mukainen. Siinä on 45 mainiota ohjetta. Löysin kirjan kirjastosta, mutta innostuin sen ohjeista niin paljon, että olisin jopa ostanut kirjan itselleni, jos olisin sen jostain löytänyt. Vaan painos on loppuunmyyty, joten ainakaan normikirjakaupoista sitä ei tällä hetkellä saa. Jouduin varausten takia palauttamaan kirjan kirjastoon, mutta otin kopiot kiinnostavimmista ohjeista. Kyllähän niilläkin pärjää ainakin hetken. 

Tupsu ei ihan hirveästi tykännyt poseerata koiralapasten kanssa. 


Käytin lapasiin lankana Novitan Nalle-lankaa, jolla silmukkamäärä vastasi muuten hyvin ohjetta, mutta jouduin lyhentämään mallia jonkin verran. Joko norjalaiset ovat harvinaisen pitkäsormisia tai minun neulontakäsialani tekee silmuikoista korkeampia tai mistä lie johtuukaan, mutta olen joutunut lyhentämään kirjan kaikkia malleja.

Tämän mallin kohdalla jätin muutenkin hieman turhaksi toteamani Puddel-tekstin pois ja muokkasin kärjen tähtikuvion hieman toisenlaiseksi. Kämmenpuolelta jätin tassukuvion kokonaan pois ja tykkään taustasta ihan tuollaisenaankin.


Puudelilapaset menivät villakoiran omistavalle ystävälleni.


Kommentit