Kauppakasseja - muovipussin korvikkeet

Millainen on hyvä kankainen muovipussin korvike? Kevyt ja kestävä. Sen jälkeen, kun syksyllä 2016 kävin kassikurssilla, jonka lämmittelytyönä ompelimme muovipussin kaavalla kankaisen kauppakassin, olen aina silloin tällöin ommellut näitä muovipussin korvikkeita. Useimmiten kangas on ollut melko tuhtia puuvillakangasta, mikä on tietysti kestävyyden kannalta hyvä. Huono puoli on kuitenkin se, että paksumpi kangas vie taitettuna ohutta enemmän tilaa eikä niin hyvin mahdu esimerkiksi käsilaukkuun. Autossa varakauppakassina sellainen toki toimii hyvin. 

Nyt löysin kirpputorilta hauskan kissa-hiirikankaan, joka on kestävän oloista ja ennen kaikkea ohutta puuvillakangasta. Luulenpa, että tästä tulee kova kilpailija jo kolmatta vuotta käytössä olevalle pinkille kassilleni, sillä tämä mahtuu käsilaukkuun yhtä näppärästi kuin pinkki, ja tässä on tietysti kissaihmiselle sopivampi kuviointi. 



Kankaan kissa on kuin Miiru.

Toissajouluna jakelin lähipiiriin tällaiset retrokankaasta tehdyt kauppakassit. En enää muista, löytyikö kangas kirpputorilta vai huutokaupasta, kierrätettynä siis kuitenkin. Näissä haittapuolena on tosiaan kankaan paksuus.


Kommentit