Vauvanpeitto afrikankukista

Ulkona on vain harmaata ja märkää - tänään erityisesti, kun myrsky on lähestymässä Atlantilta. Minusta tosin tuntuu, että myrsky on jo täällä, sen verran kovasti tuuli ulisee ulkona ja sade piiskaa ikkunoihin. 

Harmautta piristää tämä värikäs tuorein tuotokseni eli afrikakukista virkattu pieni peitto vauvalle, jonka sain eilen valmiiksi. Näitä virkatessa ulkoilman harmaus on unohtunut. Aluksi ajattelin tehdä näitä kukkasia vain vihreällä ja vaaleanpunaisella ulkoreunalla, mutta kuten lopputuloksesta voi huomata, muutin mieleni ja tein kaikenvärisiä. 

Tämä oli varsin ihanteellinen projekti jämälankojen suhteen,vaikka violettia lankaa päädyinkin ostamaan uuden kerän. Kaikki muut värit ovat jämälankoja. Peitossa on 50 kokonaista ja 8 puolikasta kukkaa. Lankoina Novitan 7 veljestä sekä Pirta-sukkalankoja. Kooltaan peitto on 55 cm x 73 cm. Alunperin ajatuksenani oli laittaa tähän taustakangas ja vanu väliin, mutta jätin ne kuitenkin lopulta laittamatta, koska taustapuolesta tuli ihan kohtalaisen siisti. Ensimmäisissä paloissa jätin vielä lankoja pääteltäväksi, mutta aika pian tajusin virkata ne piiloon matkan varrella. Taustakangasta karsastin lopulta siksikin, että peiton reunat ovat hieman laineikkaat enkä luottanut kykyyni ommella taustakangas sinne riittävän siististi. 

Näiden afrikakukkien suurin ongelma on koukuttavuus! En pysty lopettamaan, joten uusi projekti niillä on jo aloitettu. No, tämä addiktio ei ole kuitenkaan ihan pahimmasta päästä. 


Oma lempikukkani väriyhdistelmän puolesta on valkoinen-violetti-tummanvioletti-keltainen, joka on kuvassa etualalla keskellä. Toinen suosikkini on keltainen-valkoinen-tummanvuoletti-vaaleanpunainen (vasen reuna, puoliväli). 

Ensimmäisissä paloissa virkkasin terälehdet pinkki-valkoisen kirjavalla langalla, mutta luovuin sen käytöstä, kun siitä tuli mielestäni liian levoton lopputulos. Kokonaisuuden värihässäkkään nekin toki sulautuvat. 

Kun paloista noin puolet oli valmiina, ompelin ne yhteen saadakseni hieman käsitystä, kuinka paljon paloja kaiken kaikkiaan tarvitsen. Sen jälkeen ompelin paloja yhteen pikkuhiljaa, mikä oli sikäli hyvä ratkaisu, ettei se kaikki jäänyt lopuksi tehtäväksi. 

Peittoa kiertää violetti, keltainen ja vihreä kerros. 



Peitossa ei pitäisi olla kahta täysin samanlaista kokonaista palaa, mutta en ole siitä ihan varma. 

Peitto on siis menossa lahjaksi muutama viikko syntyneelle vauvelille. Olisi kiva piristää omaa sisustusta samantyylisellä värikkäällä tyynyllä, joten ehkäpä sellainenkin joskus tulee tehtyä.

Kommentit