Pussukoita ja hattuja Marimekon kuoseilla

Olin ostanut Marimekon Unikko-kangasta hattua varten 60 cm palan. Se riitti hyvin kahteen hattuun, ja koska kangasta vielä senkin jälkeen jäi, päätin tehdä siitä pari pientä pussukkaa, veljentytölle nekin. 
Vetoketjuvarastostani löytyi tähän hätään pari keltaista vetoketjua ja niiden pituudet määrittivätkin sitten pussukoiden muodon: lyhyemmällä vetoketjulla tuli pitkulainen pussukka, pidemmällä vaaka-mallinen. 

Pitkulainen pussukka sai päällis- ja vuorikankaan väliin vanua, melko paksua sellaista. Vasta sen tehtyäni tajusin, että minullahan on myös sellaista lämpöä/kylmää eristävää thermokangasta ja niinpä vaakapussukka sai siitä tukikankaan. 

Hihnat ovat yksinkertaisesti Pauliina-punoskudetta. Sopivat minusta varsin mainiosti näihin keveytensä puolesta, ja kaipa ne jonkin verran käyttöäkin kestävät, toivottavasti. 


Lisää kuvateksti

Räsymatto-kangasta minulla oli ennestään ja sellainen sopiva jämäpala, että sain siitä tehtyä yhden harjoituskappaleen hatusta. 


Olin aloittanut Räsymatto-kankaasta jo paljon aiemmin (en edes muista, milloin) toisenkin olkalaukun alkuperäisen lisäksi, mutta into siihen oli loppunut kesken, kun vaikutti, ettei siitä tule yhtään mitään. Olin kuitenkin saanu tehtyä jo sisätaskun vuoriin, vetoketjullisen taskun toiseen päälliskappaleeseen ja ommeltua vetoketjun laukun yläosaan. Siitä ei siis puuttunut enää kuin ulkosaumojen ompelu ja olkahihna. Päätin nyt tsempata laukun valmiiksi ja lähettää senkin veljentytölle. Ja sain kuin sainkin sen valmiiksi, huh. On aina kiva saada keskeneräisiä töitä päätökseen. 



Kommentit