Miirun kesäilta

Jos kellään on ollut ikävä Miirua, niin tässä nyt useamman kuvan verran hänen kuulumisiaan. Emäntää on pitänyt kiireisenä paitsi töiden alkaminen pari viikkoa sitten myös marjojen poimiminen. Viinimarjoja omalta pihalta, mustikoita ja vadelmia metsästä ja nyt on vuorossa karviaiset. Miiru sen sijaan on jatkanut melko leppoisaa kesän viettoa. Hieman turhankin ahkera saalistaja se on ollut, sillä lähes joka päivä on terassilta löytynyt enemmän tai vähemmän käsiteltyjä linnunraatoja. Minulle on jäänyt epäkiitollinen tehtävä kiikuttaa raatojen jämiä kompostin taakse. Voi Miiru, mikä peto oletkaan.Mutta päästetään kissaneiti nyt ääneen.

"Tämä keinu on helleiltapäivien suosikkipaikkani. Tässä on kiva lötkötellä, koska vaikka aurinko tähän paistaakin, ilmastointi toimii hyvin. Nyt en kuitenkaan lötköttele, sillä päiväunet on jo nukuttu." 



"Emäntä - ja isäntä kyllä vahvasti apunaan - rakensi tällaisen kukkarivistön tänä kesänä. Nää keltaiset on ilmeisesti jotain kesähattuja ja ne on tän kukkapenkin keskimmäiset kukat. Koska olen tällainen kukkaiskissa, niin olen antanut emännälle kiitokset istutuksista ja kiitokseksi myös välillä lannoittanut näitä."

"Plussaa myös tästä reunuksesta näiden kukkien takana. Tätä pitkin on kiva tallustella. Välillä leikin olevani voimistelija ja teen hienoja liikesarjoja tällä puomillani."

"Tää ei ole oikea kurki, jos sitä mietit. Mutta ihan hauska kuitenkin, eipähän lennä karkuun, jos vähän raapaisen. Emännän ukki on sen kuulemma tehnyt. Mistä tuli mieleen, että enpä yhtään tiedä, missä tai kuka on minun ukki - en tiedä kyllä isäänikään."

"Vaan nyt näkyy jotain mielenkiintoista!"

"Nyt se meni tuonne! Ei, en kerro, mitä katson."

"Anteeksi, en nyt oikein pysty keskittymään kesäkuulumisteni kertomiseen, kun tuolla menee...."

"... no jos et itse näe, mitä katson [emännälle sanottuna], niin en todellakaan aio kertoa. Mutta onpa mielenkiintoinen!"

"Niin, kesä on kulunut jo niin pitkälle, että tämä yksi puu on ihan täynnä omenia taas."

"Tuolla menee tuo mun kissaveljeni Tupsu. Sillekin kuuluu ihan hyvää. En minä sitä oikeastaan kovin paljon näe, kun sillä on omat menonsa. Mutta mulle sopii kivasti se, että se tykkää viettää kesäyöt ulkona. Pääsen nääs itse silloin emännän jalkoihin nukkumaan, kun ei Tupsu ole valtaamassa paikkaa."

"No et varmaan usko, mitä kaivan täältä. Ruohonkorsia!"

"Elikkäs oikein mukavaa kuuluu, jos ei se jo tullut selväksi."
 

Kommentit