Kalanruototyynynpäällinen

Satuin muutama viikko sitten katsomaan Strömsötä. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun katsoin sitä kokonaisen jakson. Mikä on varsin kummallista, koska sehän on käsityöihmisen ohjelma jos mikä. Nytkin katsoin sen ihan vahingossa eli katselin uutisia samalla, kun tein viimeisintä makramee-seinävaatetta, ja uutisten perään alkoi Strömsö. 

Jaksossa tehtiin rami-kankaasta kalanruotokuvioinen tyynynpäällinen ja vanhasta putkiradiosta kissan unipaikka. Tuo kissalle tehtävä unipaikka oli tietenkin se, miksi jämähdin kanavalle katsomaan jakson. En ollut niinkään kiinnostunut ompeluosiosta aluksi, mutta kuuntelin kyllä tietoa rami-kankaasta ja painoin mieleeni myös tilkkutyövinkit, joita ohjelmassa tuli. 

Vasta lopputulos eli kalanruotokuvioinen tyynynpäällinen havahdutti minut. Musta-vihreä päällinen näytti silmiini järisyttävän hienolta. Koko viikon sisälläni poltteli päästä kokeilemaan samaa itsekin, ja vihdoin seuraavana viikonloppuna siihen löytyi aikaa. 

Jämäkankaista löysin mustaa ja violettia puuvillakangasta, joten päätin tehdä kokeiluni niistä. Lopputuloksesta tuli yllättävän siisti, ehkä ihan ensikertalaisen tuurilla. Tyynynpäällinen oli myös sopivan pieni tilkkutyö, verrattuna päiväpeittoihin, joita olen aiemmin tehnyt, joten luulenpa, että kokeilen tätä vielä toistekin eri väriyhdistelmällä. 

Lopputulos - melkein kuin Stömsössä

Vaiheessa - silityksellä on mahtava vaikutus!

Tässä vielä linkki tuohon Strömsön jaksoon: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/30/ompele-kalanruotokuvioinen-tyyny-tilkkutekniikalla-kayttaen-ramia-kangasta

Samassa jaksossa tehtiin tosiaan myös unipaikka kissalle vanhaan radioon: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/30/tee-mukava-nukkumapaikka-kissalle-vanhaan-radioon

Luulenpa, että tämäkin menee toteutukseen, jos vain sopiva radio joskus tulee vastaan. Sitten täytyy vaan saada mies puhuttua ympäri tuohon puuhaan, sillä ainakin toistaiseksi olen jättänyt puu- ja tekniset työt hänelle. 

Kommentit