Pingviini-sukat

Suuri Sukkakirja on ehdottomasti nimensä mukainen. Se on täynnä mielenkiintoisia malleja. Nämä Etelänavalla -nimiset pingviinisukat ovat yksi suosikkini kirjan malleista. Varsinkin tuo varren pingviinikuvio on yksinkertainen, mutta kuitenkin näyttävän näköinen. Sen mallikerrassa toistetaan kahdeksaa silmukkaa koko kerroksen läpi. 

Kuten hyvin monissa kirjan ohjeissa, näissäkin sukissa kantapään ohjeessa kavennetaan kantapää puikon keskeltä ja silmukoidaan lopuksi pohjasauma yhteen. Yritin sitä, mutta olen jo ennenkin todennut, etten yksinkertaisesti hallitse silmukointia. Jäljestä tuli supersuttaista ja niinpä purin sen yritelmän ja neuloin kantapään loppuun perinteisellä mallilla tekemällä kavennukset sivuilla ja välttyen siten silmukoinnilta. 

Näissä sukissa on käytetty lankana Novitan Nallea. Kuten kuvista huomaa, minulta löytyi melko lailla alkuperäisiä vastaavia värejä, joten tällä kertaa pingviineistä tuli mustia eikä esimerkiksi vaaleanpunaisia, kuten myös olisi voinut käydä sukkaväriarpajaisissani. 




 

Kommentit