Ihan pieni ulkoilu + jäälyhdyt

Kesäkaudella Tupsua tuskin näkee, kun se seikkailee pitkin reviiriään tai makailee jossain pensaan alla tai mitä tehneekään, mutta ulkona on joka tapauksessa. Sisällä käy vain syömässä, ja välillä sekin unohtuu, tai on tarpeetonta, kun massun saa täytettyä luomuruualla ulkona. 

Näin talvikaudella on sitten täysin toisinpäin. Tupsu on sisällä 99,9% ajasta. Kun kovimmat pakkaset hellittivät, ulkoiluinto palasi yhdeksi päiväksi, jolloin Tupsu teki useamman (ehkä kolme tai neljä) lyhyehköä ulkoilua. Mutta kun tuli vesisadetta ja keli muuttui loskaiseksi, lopahti taas sekin ulkoiluinnostus ja taas ollaan sisällä. 

Eilen Tupsusta ei käynyt ulkona edes viiksenkärki. Tänä aamuna osoitin sille ovea ja vahvasti vihjaamalla sain kisun menemään ulos. Sieltä tuli sitten alla olevan kuvan mukaista katsetta minulle. Ulkoilu venähti lähes tunnin mittaiseksi, kun kävin kaupassa, eli tällä nyt varmaankin pärjätään useampi päivä, Tupsun mielestä. 

"Minusta tuntuu, että minua on huijattu. Ei täällä mikään kesä ole."


"Katsokaa nyt noita kinoksia. Niitä ei voi ylittää, niitä ei voi alittaa. Ei auta kuin vältellä, ja parhaiten se onnistuu sisällä."

"Ei ole edes rappusia puhdistettu kissan kulkea kuivin tassuin."

"Mikähän se tämäkin on. Juomakupiksi aika erikoinen."

Se, mitä Tupsu edellisessä kuvassa ihmettelee, on tietenkin jäälyhdyn raato. Pakkasten innoittamana tein ensimmäisen kerran moneen vuoteen jäälyhtyjä, ja ensimmäistä kertaa koskaan kokeilin kukkaversiota niistä. Vaikka ne eivät täydellisesti onnistuneetkaan (kukat eivät aivan sijoittuneet reunoihin), niin olivat ne kivan näköiset kuitenkin. Nyt plussakeli on valitettavasti sulattanut lyhdyt pois, mutta tässä kuitenkin kuva niistä parin viikon takaa. 


Tarkoitus oli tuplata lyhtyjen määrä, mutta unohdin neljä ämpäriä liian pitkäksi aikaa pakkaseen ja nehän jäätyivät läpikotaisin. Sain ne eilen irrotettua ämpäreistään, joten tein niistä "tilataideteoksen" pihalle. :) Onneksi ämpäreistä vain yksi halkesi, muut kolme säilyivät ehjänä. 







 

Kommentit