Kävellen (ja lumitöillä) Islannin ympäri

Enpä olisi vielä vuosi sitten tähän aikaan pitänyt mahdollisena, että yhtäkkiä ollaankin tilanteessa, jossa ei niin vain enää matkustellakaan maasta toiseen. Niin vain kuitenkin kävi, että maiden rajat menivät kiinni eivätkä lentokoneet enää lentäneet. On ollut meidänkin talon yläpuolella hyvin hiljainen vuosi. Ennen pandemiaa lähtevät ja saapuvat koneet hurisivat yläpuolella niin säännöllisesti, ettei niihin kiinnittänyt enää mitään huomiota. Nyt koneita menee niin harvoin, että ääni kiinnittää heti huomion. 

Kun oikeassa elämässä ei nyt voi matkustaa minnekään, ainakaan Suomen rajojen ulkopuolelle, päätin lähteä kävelemään virtuaalisesti Islannin ympäri. 1332,5 kilometrin matkan edetessä voin haaveilla, että jonain päivänä pääsen kiertämään Islannin ihan paikan päälläkin, silloin tosin autolla, ei kävellen. 

Näitä virtuaalisia haasteita on netti ja Facebook tällä hetkellä pullollaan, ja mainoksen vaikututuksesta minäkin tähän ryhdyin. Ihan ilmaista tämä ei ole: otin halvimman osallistumispaketin, joka maksoi noin 30 euroa. Sillä rahalla pääsin haasteeseen mukaan ja saan kierroksen lopuksi jonkinlaisen mitalin. :D

Monelle nämä haasteet ovat motivaattori liikkua enemmän ja säännöllisesti, Minä olen aina tehnyt kävelylenkkejä säännöllisesti, joten en varsinaisesti tarvitse tätä lähtemisen motivaattoriksi, mutta olen tässä lyhyen alun perusteella kyllä jo huomannut, että lenkkiin tulee helposti lisättyä vähän pituutta ihan vain tämän takia. 

Kävelyjen lisäksi kilometreja kertyy toki muistakin lajeista, hiihdosta, pyöräilystä jne. Mukana on myös muuntotaulukko (tosin sovelluksen ulkopuolella erillisenä tiedostona), jolla voi muuttaa muut jumppailut kilometreiksi. Listalta löytyy myös lumityöt!

Annoin itselleni aikaa tälle noin 1300 kilometrin kävelylle vuoden eli 365 päivää. Laskin, että jos teen viisi viiden kilometrin lenkkiä eli 25 km viikossa, aikaa matkaan kuluu 53 viikkoa eli suunnilleen vuoden verran. Toki väliin tulee varmasti viikkoja, jolloin määrä jää vähemmäksi, mutta kesällä puolestaan kertyy reippaammin kilometreja pyörälenkeistä. 

Alkumatka sai melkoisen spurtin lumitöistä, joita on varsinkin tällä viikolla riittänyt. Ensimmäisen myräkän tuloksena tein lumitöitä kolme tuntia. Muuntotaulukon mukaan 10 minuuttia lumitöitä kerryttää 1,2 kilometriä eli kolmesta tunnista kertyi kilometreja peräti 21,6 (3 x 60/10 = 18 x 1,2 km = 21,6 km). Alkuun mietin, että olikohan se vähän liioittelua, mutta toisaalta, jos ihan vain kävelisin kolme tuntia, kyllä siinäkin kilometreja ehtisi kertyä, ja lumitöissä on lisänä vielä se voimailuosuus. Joten kirjasin kertyneet "kilometrit" lopulta hyvällä omallatunnolla sovellukseen. 

Niinpä parin viikon jälkeen (olen kirjannut sovellukseen kilometrit vuoden alusta lähtien, vaikka otinkin sen käyttöön vasta muutama päivä tämän vuoden puolella) kilometreja on kertynyt 115,3 ja matkasta olen "tallustellut" 8 prosenttia. Sovellus on tähän mennessä lähettänyt minulle kaksi "postikorttia". Maisemia kulloisessakin paikassa voi ihmetellä Streetview'llä. 

Jos joku teistä on samassa haasteessa mukana tai liittyy sinne, niin minut löytää siellä Kassikissan nimellä, tai tarkalleen ottaen Tupsu Miiru Kassikissa, ja tunnistaa Tupsun kuvasta profiilissa.  


Reitti kulkee Islannin ympäri. 

 

Kommentit