Makramee-juttuja Minimopista

Ostin jo kesällä Lankavan Minimop-lankaa yhden ison vaaleanpunaisen kerän. Olin ajatellut tehdä siitä amppelin, mutta aloin inhota kyseistä lankaa jo alkuvaiheessa ja totesin sen liian lötköksi amppeliin (ainakin siihen malliin, mitä yritin tehdä). Olin tuolloin vielä makramee-polkuni alkutaipaleella, mikä saattoi vaikuttaa tuntemuksiin, mutta en tykännyt, kun tämän langan narut tuntuivat menevän helposti solmuun ja jos solmuja piti purkaa, lanka tuntui purkautuvan auki. 

Niinpä amppelia varten leikatut pätkät päätyivät roskiin ja loppukerä pitkäksi aikaan jonnekin nurkkaan odottelemaan parempaa käyttöä. Joulun alla otin sen vihdoin takaisin käyttöön ja kokeilin, saisiko siitä tehtyä pienet joulukuuset. Kyllähän niistä jonkinlaiset sai (kuvat alempana postauksessa), mutta langan lötköys tuli taas esiin, kun venytin joulukuuset hieman liian pitkäksi. Lyhyempänä lopputulos olisi ollut jämäkämpi. 

Tein joulun alla myös yhdet pikaiset korvakorut tästä langasta. Kuva näistä kolmiokorviksista myös alempana, postauksen lopussa. Ne menivät toisten vaaleanpunaisten korvisten kanssa lahjaksi siskolleni ja yllättäen hän tykkäsikin niistä kovasti - tai ehkä 'kovasti' on liioittelua, mutta ainakin hän on niitä käyttänyt ja postannut instaankin kuvan ne korvissaan. :) Tuo simppeli korvismalli valmistui ihan muutamassa minuutissa, kun siinähän ei ole kuin muutama perussolmu ja sitten langat leikattu muotoonsa. 

Sydänmakramee on viimeisin kokeiluni Minimopista. Ohjeen löysin tietenkin Youtubesta, jossa se on tehty paksummasta langasta. Ihan söpö tästä tuli Minimopillakin, vaikkakin aika pieni. Sydämen leveys on 11 cm ja korkeus ilman hapsuja 10 cm. Ehkä tätä voi käyttää vaikkapa pannunalusena? Malli on joka tapauksessa kiva ja suunnittelenkin soveltavani sitä vielä ohuempaan lankaan, josko siten onnistuisi tehdä korvakorut tai koriste ystävänpäiväkorttiin. 

Minimopin 490 metrin kerä on riittoisa, sillä näiden töiden ja harjoitustenkin jälkeen minulla on sitä vielä runsaasti jäljellä. Eli jotain tarvitsee vielä keksiä. 



Sydän koostuu pallosolmuista. 


Tämä kuva tuli otettua, ennen kuin olin tasoittanut helmahapsut. En löytänyt kuvaa, jossa hapsut olisi tasoitettu, vaikka mielestäni sellaisenkin otin. Koska tämä meni jo lahjaksi eteenpäin, joudutte kuvittelemaan tasaisen helman. 




Nopea ja ihan näyttävä korvakorumalli.

Kommentit