Lapasviikko: parittomat

Osa lapasista, joita olen tässä viime aikoina neulonut, on ainakin toistaiseksi jäänyt yksittäiskappaleiksi. Olen niiden valmistuttua, tai usein jo sitä ennenkin, todennut, että tulipa tylsä/huono/kamala, enkä sitten ole saanut aikaiseksi tehdä lapaselle paria. Voi olla, että osa näistä vielä pääsee jatkoon ja saa parin, sen aika näyttää. 

Harmaapohjainen lapinlapanen oli ensimmäinen kokeiluni lapinlapasia. Ranteen kuviossa mukana oleva violetti ei oikein erotu harmaata vasten eikä kämmenen kuvioon mahtunut kolmatta väriä. Siksi vaihdoin värit ja neuloin aiemmin tällä viikolla esittelemäni lapaset vähän räväkämmin värein. Niissä oli lisäksi kämmenen kuvio levennetty yhden silmukan verran kummastakin reunasta ja eri värien välinen harmaa kutistettu kahdesta yhteen silmukkaan, jolloin sain sisimmäksi väriksi vielä kolmannen mahtumaan kuvioon. 

Musta lapanen sisältää sekä heijastinlankaa (Hohde) että Kuuraa eli Novitan 7 veljeksen metallinhohtoista versiota. Yritin kehitellä lapaseen tähtitaivaskuviota: pari isompaa tähteä ja muutama pienempi, jotka olisivat sitten valon osuessa heijastuneet lapasesta. No, idea ei toteutunut paristakin syystä. Ensinnäkin langat olivat liian samanlaiset neuloa, joten minullahan meni kuvio sekaisin jo alkumetreillä. Toisekseen heijastinlanka tuo kuvion esiin vain, jos sitä on isompi silmukkamäärä vierekkäin eikä minun mallissani ollut näin. Näistä lannistuneena pari jäi tekemättä. 

Valkoinen ja violetti on neulottu Hobbiista tilaamallani Starlight-heijastinlangalla (haksahduin "loppuunmyynti"-mainokseen - siinä toinen poikkeus uusien lankojen hankintakieltooni). Alunperin olin ajatellut yhdistää näitä kahta väriä, mutta koska lanka on paksua (noin Novita Isoveljen paksuista), luovuin kirjoneulekuvioista enkä ollut raitalapasfiiliksessäkään, kun näitä aloitin. Varsinkin tuo valkoinen on todella tylsän näköinen, kun siinä ei edes ole ranteessa resoria. Uskoisin kuitenkin neulovani näille kahdelle vielä parit, sillä yksivärisenä ja paksusta langasta neulottuna ne valmistuvat todella nopeasti, ja kun ei tarvitse seurata mitään kuviota, näitä voi hyvin neuloa esimerkiksi (etä)palaverien aikana. 


 

Kuva on täysin ylivalottunut, koska otin sen salamalla saadakseni noita heijastinosuuksia näkyviin. Mustasta ja violetista lapasesta ne tässä erottuvatkin, kahdesta muusta ei tässä kuvassa.


Tämä lapashirvitys on aiempaa tuotantoa ja nyt jo tainnut päätyä roskikseen, koska en enää löytänyt sitä. Siitä oli vain tämä valokuva jäljellä. Kuviohan on ihana, Lumi Karmitsan Yökyöpeli, mutta tällä väriyhdistelmällä lopputuloksesta tuli jotenkin pelottava. Tämä olikin luova kokeilu päästä eroon tuosta sinapinkeltaisesta langasta, jolle en vieläkään ole keksinyt sopivaa käyttöä. Kissaihmisenä täytyy tietenkin kokeilla tätä mallia vielä joskus uudestaan, kivemmilla väreillä. 


Kommentit