Lapasviikon BMW-lapaset

Nämä tilaustyönä (miehelleni) tehdyt BWM-lapaset ovat vielä oikeastaan prototyyppi, vaikka käyttöön menivätkin. Tilaaja oli näiden teon aikaan työmatkalla, joten minulla oli lapasten mitat hieman hakusessa. Ranteen resori esimerkiksi jäi liian lyhyeksi, mistä johtuen lapaset näyttävät hieman oudoilta. Se siis pitenee seuraavaan versioon. Toinen muutos tulee M-kirjaimeen, joka nyt on neulottu lapasten päävärillä mustalla.  

Tilaajan toiveiden mukaisesti värikkäät raidat ovat heijastavaa lankaa. Tämän värisiä heijastavia lankoja minulta ei ennestään löytynyt, joten jouduin tekemään periaatteeni vastaisen uuslankahankinnan. Lankamaailman verkkokaupasta löysin hyvän värivalikoiman heijastavia lankoja. Vaaleansininen, sininen ja punainen ovat Reflex Viking -lankoja. Ne ovat paksuudeltaan suunnilleen Novitan Seitsemän veljeksen luokkaa, joten sopivat siksikin tähän hyvin, koska musta lanka on juurikin seiskaveikkaa. 

M-kuvioon olen tässä lapasessa tyytyväisin. Sain suunniteltua sen sellaiseksi, että kullakin kerroksella tavitaan vain kahta lankaa, joten kuvion neulominen oli melko helppoa. Jonkin verran pitkiä langankuljetuksia sinne tuli, mutta se on kuitenkin pienempi paha kuin jos olisin tehnyt kuvion varsinaisen logon mukaisesti kaikki värit vinoon. 

Seuraavaan versioon, milloin ikinä se sitten tuleekin, neulon M-kirjaimen valkoisella tai harmaalla heijastinlangalla. 




Kommentit