Aloituksia, sukkakirjoja ja muuta sekalaista

Tässä postauksessa tulee nyt tämän talven viimeiset paksun langan tekeleet - tai niin ainakin luulen. Annoin kaikki paksut jämälangat äidilleni, johon myöskin on iskenyt melko vakava neuloosi. Itselleni jäi kyllä heijastavat langat ja tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyvä kokonainen punainen kerä. Eli pieni riski on, että innostun näistä vielä jotain neulomaan lopputalven ja kevään aikana, mutta ainakin yritän siirtyä käyttämään vaihteeksi ohuempia lankoja.  Ja olla edelleen ostamatta uusia neulelankoja. Muita lankoja (esim. kalalankaa) juuri ostin useamman kerän, mutta niistä lisää joskus myöhemmin keväällä. 

Miiru yritti kovasti auttaa minua käyttämään jämälankoja loppuun.

Tällaisen määrän sukka- ja lapaskirjoja olen haalinut kirjastosta: 


Ennen kuin päädyin neulomaan turkoosit karusellisukat, minulla oli muutama epäonnistunut yritys kuluttaa lankaa: 

Lumi Karmitsan Neiti Kissinen -lapaset eivät toimi yksivärisellä kuviolangalla, se tuli todistettua tässä kokeilussani. Kissakuvio ei erotu. En lähtenyt tekemään ohjeen mukaisesti useammalla värillä, koska siinä olisi pitänyt silmukoida valkoista väriä ja mitään en inhoa niin paljon kuin silmukointia jälkikäteen (siksi koska en osaa sitä kunnolla). Tämä lapanen ei siis saanut paria enkä jaksanut sitä purkaakaan, ainakaan vielä. 

Kokeilin aloittaa turkoosilla myös Anelmaisia, mutta vaaleanharmaa ja kirjava pinkkilanka eivät toimineet ollenkaan yksiin, joten luovutin. Tuo tumma turkoosi (Novitan Lehmus-väri) olisi kyllä varmaankin toiminut kivasti Anelmaisten Frozen-versioon. No, ehkä joskus toiste.

Viimeinen kokeilu oli tällainen sukan alku, joka on yhdestä noista sukkakirjoista. Nyt kuvaa katsoen alku ei näytä yhtään hassummalta, mutta livenä en tykännyt tuosta suuresta määrästä nurjia silmukoita ja niinpä tämä alku pääsi myös purkuun. 

Aloin tehdä myös Jämälankasukat-kirjasta kansikuvan ohjeella sukkaa, mutta paksu lanka ei tässäkään oikein toiminut, tai tuottanut silmääni miellyttävää lopputulosta. Toki tätä olisi pitänyt jatkaa pidemmälle, jotta kuvio olisi alkanut kunnolla näkyä, mutta en tykännyt myöskään värivalinnoistani, joten purkuun meni tämäkin. Jämälankasukat-kirjan useissa ohjeissa kuvio tehdään silmukoita nostamalla. En ainakaan tämän pienen kokeilun perusteella innostunut siitä tekniikasta mitenkään erityisesti, mutta kaipa sille on annettava vielä toinen mahdollisuus. 



Talven viimeinen paksun langan sukka oli näinkin jouluinen eli Himmeli-sukka, jonka ohje löytyi Marttojen sukkakirjasta ja löytyy myös netistä: 
Valkoisen sijaan käytin harmaata lankaa, mikä teki näistä vielä alkuperäistäkin jouluisemmat. Harmaa lanka sitten loppuikin, joten tämän sukan pari jäi odottamaan ensi talvea. 



Tämä satsi jämälankoja meni äidille työstettäväksi. 

Nyt on siis lankakori putsattu paksuista langoista, vaikkakin hieman oikaisten eikä neulomalla, eikä pitäisi tänne blogiinkaan vähään aikaan tulla niistä neulottuja tuotoksia. Kunhan hiihtoladulla telomani peukalo kestää taas käsitöitä, tulossa on kyllä lisää sukkia, mutta myös muitakin tuotoksia. Isolla todennäköisyydellä muun muassa afrikankukat pääsevät taas työlistalle eri muodoissaan.

Kommentit