Väripilkkujämälankasukat

Välillä jämälankojen tuhoaminen käy ihan työstä. Tai ainakin sopivan mallin keksiminen, mihin lankoja menisi juuri sopiva määrä. Tietenkin voisi tehdä raitasukkia, mutta kuitenkin mieluummin neulon jonkinlaista kuviota, vaikka jotain yksinkertaista. 

Lainasin kirjastosta hurjan määrän villasukkaohjekirjoja ja olin ihan varma, että nyt homma helpottuu. Vaan ei, taisi käydä vain päinvastoin. Malleja oli tarjolla kymmeniä, ja niinpä valinta vaikeutui entisestään. Valintaa ei tietenkään helpota se, että minulla ei jämälangoista löydy samoja värejä kuin kirjan ohjeissa, joten yritän sitten pähkäillä, miltä kuvio näyttää eri väreillä tehtynä. 

Päädyin lopulta tekemään nämä moniväriset sukat Villasukkien uudet kuviot -kirjasta löytyneellä ohjeella. Kirjassa mallit on toteutettu (ja suunniteltu) ohuemmalle langalle, mutta useimmissa niistä kuvio on neljällä jaollinen ja siten helposti muokattavissa paksummallekin langalle. Niin tämänkin mallin kohdalla. Alempana on kuva alkuperäisestä mallista, jossa pohjavärinä oli valkoinen ja kuviot paljon pienempiä kuin tässä paksummalla langalla toteutetussa. 

Langat ovat joko Novitan 7 veljestä tai Pirtan sukkalankoja, luulisin. Musta lanka on Novitan Kuura-lankaa, jossa on seassa tuota metallinkiiltoa. Ainakin tässä lopputuotteessa ja varsinkin kuvissa tuo näyttää lähinnä pölyltä. Eli sukan mustat osuudet eivät ole pölyä, vaan langan seassa olevaa kimalletta. 

Riittävätköhän pienet kerät kärjen raitoihin? 

Hyvin riittivät. Turkoosia jäi vain pieni narunpätkä, muita vielä vähän enemmän.

 

Sukassa on tiimalasikantapää. 


Ohje löytyi tästä kirjasta. 

Alkuperäisen mallin sukat ovat aika erinäköiset kuin minun lopputuotos. Eri pohjaväri ja paksumpi lanka, ja tietenkin myös eri värit kuvioraidoissa. 





Kommentit