Etäjumppaa

Paitsi työt ja opiskelut, myös jumppailuni ovat tapahtuneet etänä jo reilun vuoden ajan. Harmillisesti kyllä huomattavasti vähäisemmässä määrin kuin ennen pandemiaa, mutta siitä voin syyttää vain itseäni. En voi sanoa olleeni himojumppailija ennen pandemiaakaan, mutta juuri vuoden 2020 alussa olin saanut hyvän jumppaflow'n päälle ja kävin sekä kuntosalilla että parissa ryhmäjumpassa viikottain, muun muassa hengästyttävän tehokkaassa steppijumpassa. 

Sitten sali meni kiinni ja jumpat jäivät, tai ainakin vähenivät merkittävästi. Ilmoittauduin virtuaalijumppakurssille, joka oli kyllä ihan tehokas, mutta kesti vain muutaman viikon. Kurssin teknisessä toteutuksessakin oli omat haasteensa, muun muassa ohjaajan musiikki ei oikein kuulunut meille jumppaajille asti. Kahvakuulailua sain alkuun harrastettua omatoimisesti jonkin aikaa, mutta sitten sekin jäi. 

Tuli kesä ja pyöräilykelit. Kuntosali avautui, mutta ryhmäliikunta jatkui vasta elokuussa. En saanut silloinkaan palatuksi salille, vaikka jumppien osallistujamäärää oli rajattu normaalia pienemmäksi. Maksettuani useamman kuukauden jäsenmaksua palveluja käyttämättä  sain vihdoin irtisanottua sopimuksen syksyn alussa. 

Viime syksynä löysin FressiTV:n jumpat. Osa jumpista on kaikille ilmaisia ja niihin osallistuinkin syksyn mittaan. Näissä jumpissa pääsee lähes autenttiseen fiilikseen eli tuntuu (melkein) kuin olisi paikan päällä jumpassa. Vuoden alusta alkaen olen maksanut FressiTV:n kohtuullista kuukausimaksua 12,90 euroa, jolla pääsee osallistumaan kaikkiin jumppiin ja saa käyttöönsä tallennekirjaston, josta löytyy jumppaa joka lähtöön. Alkuvuonna jumppailut jäivät kuitenkin hyvin vähiin, koska saatiin lunta ja innostuin hiihtämään. Lumityöt veivät myös jumppailuenergiaa ja niinpä hyödynsin FressiTV:tä lähinnä kehonhuoltoon eli venyttelin treenikirjaston kehonhuoltojumppien avulla. 

Suosikkini jumpista oli maanantainen kahvakuulatunti klo 17, mutta sekin jäi, kun kirjoituskurssin tunnit tulivat siihen päälle. Ja kun se kurssi loppui, olikin tämä tunti siirtynyt tuntia aikaisemmaksi, mikä tekee siihen osallistumisen minulle useimmiten mahdottomaksi töiden takia. No, muitakin tehokkaita tunteja sieltä löytyy, joten nyt kun hiihtokausi on ohi, täytyy aktivoitua taas noiden suhteen. 

Tämän postauksen kuvat ovat muuten vuoden takaisia eli viime keväältä. Enpä olisi silloin uskonut, että tilanne on sama vielä nytkin. Silloin jumppailin joko terassilla ulkona, kelin salliessa, tai kodinhoitohuoneessa. Nyt olen virittänyt ompelustudion myös jumppastudioksi. 

Vuosi sitten kahvakuulia ei löytynyt kaupoista, mutta sain onneksi pari kuulaa lainaksi jumppasaliltani siksi aikaa, kun jumppapaikat olivat kiinni. 


Tupsu jumppaseuralaisenani. 



Myös Miiru on ollut hyvä jumppakaveri vuoden mittaan.

Viime keväänä jumppailin jonkin verran Rajamäen uimahallin jumppakirjaston jumppia: 
https://www.rajamaen-uh.fi/ryhmaliikunta/kotijumppakirjasto-2021.html
Välillä siellä ei näitä jumppia ollut, ainakaan ilmaiseksi, tarjolla, mutta tällä hetkellä on uimahallin ollessa suljettu, en vain ole niitä nyt jumppaillut, kun on tuo FressiTV-jäsenyys. 




Kommentit

  1. Pandemian takia monet siirtyivät kuntoilemaan kotona. Ystäväni rakensi jopa kotikuntosalin koska totesi, että vuorotyöläisenä on helpompi kuntoilla kotona. Käyn hänen luonaan jumpalla ajoittain. Yritin viime keväänä hankkia itselleni kahvakuulat mutta nekin olivat hetkellisesti myyty loppuun. Ilmeisesti moni muu halusi myös harjoitusvälinettä kotiinsa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?