Takatalvisukat

Vapusta selvittiin ainakin täällä etelässä ilman takatalvea, mutta viikko sitten lunta tuli ihan roimastikin. Toivottavasti tämän kevään takatalvet olisi siinä. Nopeasti ohimenneen takatalven kunniaksi esittelyyn nämä talviaiheiset sukat. 

Sukat ovat oikeasti nimeltään Lumihiutaleet ja ohje löytyi Marttojen parhaat villasukat -kirjasta. Ohje on Novitan Venla-langalle, mutta minulla oli käyttämättömät kerät, sininen ja valkoinen, Alize Lanagold 800 -lankaa, joten päätin kokeilla sitä näihin. Paksuudeltaan (tai ohuudeltaan!) se on suunnilleen samaa kuin Venla. 

MInulle tämä oli eka kerta, kun neuloin noin ohuesta langasta. Koska käsialani on melko löysää, neulon tuota lankaa numero kahden puikoilla. Varsinkin aluksi urakka tuntui aivan toivottamalta: kuinka niin ohuesta langasta voi ollenkaan neuloa. Nyt kun näiden sukkien jälkeen olen neulonut jo toisetkin sukat vastaavalla langalla ja kolmannet on menossa, olen jo suorastaan tykästynyt lankaan. Tuntuu varmasti oudolta palata taas paksumpiin lankoihin, mutta taatusti se viimeistään syksyllä tapahtuu. Ohuiden lankojen sukkien suurempi silmukkamäärä toki mahdollistaa monimutkaisemmat kuviot.

Marttojen sukkakirjassa näiden sukkien ohjetta kuvaillaan seuraavasti: "Kauniit kirjoneulesukat, jotka tarjoavat haastetta kokeneellekin neulojalle". Lause pitää täysin paikkansa. Paitsi että totuttelin ohueen lankaan, sai kuvion kanssa olla tarkkana. Ensimmäisen sukan kohdalla aika moni asia menikin pieleen, mutta jatkoin silti sinnikkäästi eteenpäin, ihan vain tottuakseni lankaan. Kuvissa (paitsi ihan alimmassa) virheet eivät ehkä kovin selkeästi näy (harkitut kuvakulmat siis), mutta muun muassa aloitin kantapääkiilan liian myöhään (kantapää jäi siten kovin kapeaksi) ja valkoisella pohjalla oleva kuvio meni muutamassa kohdassa sekaisin. 

Kakkossukka onnistui jo paremmin, en ainakaan huomannut virheitä. Neuloin siihen resorin tarkoituksella 2 oikein - 2 nurin vastoin ohjeen 1o1n-mallia. Sukan kärjestä oli tulla liian pitkä, joten jouduin jättämään kuvion hieman kesken. Tarkoitus on tehdä tälle paremmin onnistuneelle samanlainen pari vielä joskus, mutta nyt kun talvi, ja takatalvikin, on mennyt, en pysty innostumaan lumihiutaleiden neulomisesta. Eli palaan näihinkin joskus syksyllä - tai sitten en ikinä, aika näyttää. 

Vasemmalla kakkosversio, oikealla virheitä täynnä oleva ykkönen.

 



Tässä oli myös hauska, mutta haastava kantapää. 

Etsi kuvasta miljoona virhettä. :D


Kommentit