Siirry pääsisältöön

Huiviviikko - Turkoosi virkattu huivi

Suuren Huiviviikon päättää tämä toistaiseksi viimeisimpänä valmistunut huivi. Seuraava huivi on jo työn alla, joten lisää huiveja on luvassa - toivottavasti - myöhemmin syksyllä.  

Lankana tässäkin on Alize Angora Gold Simli, mutta tällä kertaa Batik eli monivärinen ja värinä turkoosi, kuten kuvista näkee. Lankaa kului hieman vajaa kaksi kerää. 

Ohje on taaskin ihan muualta kuin villahuivikirjasta. Huivin malli on Dropsin 'Thoughts of Ireland'. Minua viehätti ohjeessa sen vaihtelevuus eli melkein joka kerros on edellisestä poikkeava. Verrattuna vaikkapa edellisellä kerralla esittelemääni valkoiseen neulottuun huiviin tätä oli tuon vaihtelevuuden vuoksi kiinnostavampaa tehdä. Sekin virkkaamisessa on etuna neulomiseen, että tuotoksen kokonaisuuden hahmottaa jo tehdessä. Valkoinen huivi neulottiin ylhäältä alaspäin ja oli koko neulomisen ajan myttynä pyöröpuikoilla, joten lopputuloksen näki vasta, kun viimeisen kerroksen päätteli.

Kirjavalla langalla tämä huivi näyttää melko lailla erilaiselta kuin alkuperäisessä ohjeessa, jossa se on virkattu yhdellä värillä. Uskoisin kuitenkin noudattaneeni ohjetta tarkasti, joten samat kerrokset pitäisi olla tässäkin. 
Tupsua ei kiinnostanut tehdä huiville minkäänlaista tarkistusta.

"Siis mitä? Onhan toi jo nähty."

"Joo, nää kukat on paljon kiinnostavampia."Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marimekon Räsymatto-kuosiset sukat

Veljentyttöni suosikkikuosi tällä hetkellä on Marimekon Räsymatto. Malli on sopivan hauska toteuttaa myös villasukissa, joten niinpä päätin yllättää veljentytön tällaisilla sukilla.  Nämä saavatkin sitten jäädä tämän kevään viimeisiksi villasukiksi. En ole koskaan aiemmin kokenut hajuhaittoja villalangoista, mutta tämä oli nyt tänä keväänä jo toinen kerta. Ensimmäinen kerta oli vielä kylmien säiden aikaan, kun neuloin sukkaa Novitan 7 veljestä Raita-langalla. Niitä sukkia en vielä ole esitellytkään, koska tein valmiiksi vain toisen ja hajuhaittojen takia ulkoistin sukan lankoineen terassin laatikkoon odottelemaan aikaa parempaa. Kenties saan neulottua sukalle parin kesällä ulkosalla. Koko kämppään levisi siis niitä neuloessa sellainen ikävä lampaanrasvan tuoksu!  Ja samanlainen tuoksu, vaikkakin lievempänä alkoi levitä ilman lämmettyä hellelukemiin. Niinpä saatuani nämä sukat valmiiksi, siirsin kaikki villalangat talon viileimpään paikkaan monen oven taakse ja päätin, että nii

Lapasviikko: Marimekko-lapaset

Tässäpä tämän hetken suosikkilapasmallini, Marimekon Räsymatto-kankaan inspiroima pilkkulapanen. Paitsi että tulos on hauskan näköinen, nämä lapaset valmistuvat ihan hujauksesssa ja niinpä olenkin niitä tehnyt tähän mennessä jo kolme paria. Ja tietenkin taas myös jämälankaprojektin etenemisen kannalta malli on mainio. Toistaiseksi minulla on riittänyt mustaa ja harmaata, mutta niiden loppuessa kuvion voi neuloa muillakin väreillä, vaikkapa kokonaan punaisin pilkuin tai punaista, vaaleanpunaista, oranssia, vihreää ja mustaa yhdistelemällä.  Ranteiden resorin neuloin kahdessa ensimmäisessä lapasparissa palmikkojoustinta hevoslapasista kopioiden. Sitä on sinänsä kiva neuloa, että onnistuu ilman apupuikkoa, ja lopputulos on normaalia palmikkoa koristeellisempi. Sen verran perusresoria hitaampi sitä kuitenkin on neuloa, että viimeisimpään tätä mallia tein resorssin tylsempää kaksi oikein-kaksi nurin -resoria. Käytössä molemmat toimivat tietenkin aivan yhtä hyvin.   

Kissasukat

Näiden kissasukkien ohje on Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat .  Aika vallattomat nämä kissasukat kyllä ovatkin.  Ohje oli ohuemmalle langalle, mutta minä käytin näihin lankavarastoistani Novitan Nalle-lankoja. Jouduin siksi hieman muokkaamaan ohjetta pienemmälle silmukkamäärälle sopivaksi. Siirsin kissakuvion sivuilta eteen ja lyhensin hieman vartta. Alkuperäisessä ohjeessa varressa on kummallakin sivulla kissan naama.  Novita Nallen Taika-lanka, tuo pinkki,sopi tähän aika kivasti, sillä se teki kissasta raidallisen, vähän meidän Miirun oloisen. Tuohon kärkiosan kuvioon se sen sijaan oli ehkä hieman liian levoton eikä kuvio nyt erotu kovin selvästi.  Kissasukat menivät anopille synttärilahjaksi.