Huiviviikko - Turkoosi virkattu huivi

Suuren Huiviviikon päättää tämä toistaiseksi viimeisimpänä valmistunut huivi. Seuraava huivi on jo työn alla, joten lisää huiveja on luvassa - toivottavasti - myöhemmin syksyllä.  

Lankana tässäkin on Alize Angora Gold Simli, mutta tällä kertaa Batik eli monivärinen ja värinä turkoosi, kuten kuvista näkee. Lankaa kului hieman vajaa kaksi kerää. 

Ohje on taaskin ihan muualta kuin villahuivikirjasta. Huivin malli on Dropsin 'Thoughts of Ireland'. Minua viehätti ohjeessa sen vaihtelevuus eli melkein joka kerros on edellisestä poikkeava. Verrattuna vaikkapa edellisellä kerralla esittelemääni valkoiseen neulottuun huiviin tätä oli tuon vaihtelevuuden vuoksi kiinnostavampaa tehdä. Sekin virkkaamisessa on etuna neulomiseen, että tuotoksen kokonaisuuden hahmottaa jo tehdessä. Valkoinen huivi neulottiin ylhäältä alaspäin ja oli koko neulomisen ajan myttynä pyöröpuikoilla, joten lopputuloksen näki vasta, kun viimeisen kerroksen päätteli.

Kirjavalla langalla tämä huivi näyttää melko lailla erilaiselta kuin alkuperäisessä ohjeessa, jossa se on virkattu yhdellä värillä. Uskoisin kuitenkin noudattaneeni ohjetta tarkasti, joten samat kerrokset pitäisi olla tässäkin. 




Tupsua ei kiinnostanut tehdä huiville minkäänlaista tarkistusta.

"Siis mitä? Onhan toi jo nähty."

"Joo, nää kukat on paljon kiinnostavampia."



Kommentit