Tupsun lääkärikäynti

Ei hätää, Tupsulla kaikki hyvin. Lääkärikäynti oli pelkästään suunniteltu rokotuskäynti, kun herralla tuli jo kolme vuotta edellisestä rokotuksesta. Nyt on rokotukset taas kunnossa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. 

Kissaherran terveydentila todettiin erinomaiseksi. Mitä nyt pientä talvipainoa tällä hetkellä, herran kokonaispaino talviturkkeineen ja -rasvoineen on nyt 6,1 kg. Kolme vuotta sitten painoa oli 5,5 kg. Eiköhän liikunnan määrä taas kevään myötä lisäänny, niin alkaa grammat karista. Myös hammaskiveä herralle on päässyt kertymään sen verran paljon, että hammashoitoon mennään joskus lähitulevaisuudessa. 

Mutta annetaanpa Tupsun itsensä kertoa, mitä mieltä hän oli tästä vierailusta. 


Tupsu: 
"Niin. Onko se reilua, että kesken makeimpien päiväunien kissa nostetaan unipaikastaan ja työnnetään pieneen laatikkoon? Missä ovat kissanoikeudet? 
Yritin kyllä parhaani mukaan pistää vastaan, mutta jotenkin emäntä onnistui minut pujottelemaan sinne. Kiikutikaakuti minua sitten kannettiin, ja uh, päädyttiin siihen hurisevaan hökötykseen, jolla siirrytään paikasta vähän pidemmälle. Onneksi se osuus reissua ei kestänyt kauan, koska tietenkin minun piti protestina maukua koko sen ajan, enkä olis paljon pidemmälle jaksanut maukuilla."

"Sitten tultiin paikkaan, jossa oli ihan outoja hajuja. Olen aika varma, että siellä oli paikalla niitä muitakin otuksia, niitä haukkuvia, vaikken onneksi sellaisia nähnytkään. Emäntä yritti lirkutella ja silitellä leuan alta, mutta pah, en pehmenny sille, kun oli minut tuollaiseen paikkaan kiikuttanut."


"Kun oli jonkun aikaa odoteltu, mentiin sisälle johonkin huoneeseen ja siellä olisikin sitten pitänyt tulla ulos kopasta. Ei todellakaan huvittanut enkä olisi tullut, mutta kappas, siitä suojapesästäni otettiinkin katto pois ja noin vain minut nostettiin ropellettavaksi pöydälle. Tai ihan ensimmäiseksi vaa'alle. Ja sitten arvosteltiin. Törkeää minun mielestä. Pitäähän kissalla talven varalle vähän vararavintoa olla kylkiluittensa ympärillä. Koskaan tiedä, milloin ruokapalvelu lakkaa."

"Oli kaiken kaikkiaan aika kurjaa, vaikka emäntä sanoikin, että hienosti pärjäsin. Ja että reipas olin. Eipä siltä tuntunut. Kai joku piikkikin tökättiin, mutta sitä en siinä sydämenjumputukseltani edes huomannut, ja varmaan hyvä niin. Kun sitten tarjottiin takaisin tuota omaa mökkiä eli koppaa, niin menin sinne riemumielin." 

"Sitten taas sitä hurina-ajoa. Nyt en jaksanut edes maukua, olin niin lannistunut. Enkä tiennyt, minne seuraavaksi menisimme. Toivoin toki, että kotiin, mutta mistäs sitä tiesi."


"No, onneksi tultiin kotiin. Miiru tuli heti morjestamaan. Se olisi ehkä halunnut olla tällä retkellä mukana, se kun on vähän tommonen utelias. Olin reissusta vähän päästäni pyörällä, mutta heti kun koordinaatit kirkastuivat, palasin unipaikkaani ja jatkoin päiväunia. Halusin vain unohtaa koko reissun."



Kommentit

Lähetä kommentti

Ajatuksia?