Makrameeamppeleita

Jonain kertana talvemmalla, kun kävin Sinellissä, näin siellä ihanan amppelin, joka oli tehty haalean vaaleanpunaisesta satiininuorasta. Valitettavasti se väri oli liikkeestä loppunut, mutta muistin, että minulla on kotona samaa lankaa violettina ja oranssina. Samoin helmiä minulla oli myös jo ennestään. Nuorat olin ostanut ajatuksena tehdä jotain makrameekoruja niistä, mutta sitä ei koskaan tapahtunut. 


Tuosta Sinelli-vierailusta kului useampi viikko, mutta lopulta sain aikaiseksi kokeilla, saisinko violetista ja oranssista nuorasta jotain amppelin oloista aikaiseksi. Ja kyllä vain! Nyt minulla on violetti ja oranssi amppeli ikkunassa roikkumassa. Yleensähän amppelit ovat valkoisia tai muuten vaaleita, ja varsin ymmärrettävästi niin. Violetti amppeli näyttää ihan kivalta, mutta oranssiin ei omatkaan silmät ole ihan vielä tottuneet. Onneksi verhossa on ripaus samaa väriä. 

Tämä satiininuora on kyllä mukavaa makrameemateriaalia. Vaikka pinta on liukas, solmuista saa napakat. Ja helmet on helppo pujotella, tietysti sillä edellytyksellä, että reikä on riittävän iso. Näissä oli juuri sopiva reikä. 

Tuota satiininuoraa löytyy näköjään hempeämmissäkin väreissä, mutta ainakin Sinellistä hankkiessa joutuu ostamaan 10 rullan valikoiman. Yhdestä rullasta saa sopivasti yhden amppelin. Minulla valmiiksi olleet helmet olivat Kongo-muovihelmiä





Violettiin amppeliin pääsi lehtikaktus. 

Kun violetti amppeli oli valmis, oli oranssin vuoro. 


Juorun lehtien violettius näkyy parhaiten auringonpaisteen läpivalaisemana. Siirsin kuitenkin kukan tästä täyden auringon ikkunasta länsisuuntaiselle ikkunalle, kun ilmeisesti se pärjää paremmin siellä. Violettilehtinen juoru olisi tietysti sopinut violettiin amppeliin, ehkä nämä vielä jonain päivänä vaihtavat paikkaa. 


Vielä kerran violetti, nyt iltavalaistuksessa:


Kevään kolmannen amppelin tein kirjavasta nuorasta, jonka ostin markkinoilta noin kuukausi sitten. Se näytti moni-ilmeisyydessään ihastuttavalta ja ajattelin, että siitä tulisi kiva amppeli. No, amppeli tuli, mutta kivasta en niinkään tiedä. Näyttää aika sotkuiselta. Nuo värikkäät amppelit yllä on tehty oman mallin mukaan, tai siis ilman mitään mallia ja suunnitellen työn edetessä. Tämä ruskeankirjava amppeli on Lankavan Annikin amppeli -ohjeella toteutettu. 

Nyt mietin, mitä tekisin tuolla lopulla tätä nuoraa. Ehkä virkkaan siitä korin, tai teen jonkin makramee-seinävaatteen. Toisin kuin yleensä makrameelankoja, tätä ei voi kovin hyvin purkaa, joten yritys-ja-erehdys-menetelmä ei toimi siihen kovin hyvin.  








Kommentit