Siirry pääsisältöön

Sissukoiden helmikuu-sukat

Sissukat-kirjassa helmikuun sukkina ovat sinivalkoiset helmi-sukat. Minulla oli valkoista ja myös vaaleansinistä lankaa, joten päätin neuloa ne sukat talitinttisukkien jälkeen. Vaan vaaleansininen oli liian vaaleaa eikä valkoisen langan kuvio erottunut siitä ollenkaan. 

Eipä muuta kuin kauppaan. Sopivaa sinistä ei kaupasta löytynyt, mutta ostin sen sijaan kimaltelevaa Kuura-lankaa violettina. Lanka, ja myös sukat, kimaltelevat helmikuisten hankien lailla, vaikka se ei näistä kuvista erotukaan eli sikäli lankavalinta oli ihan osuva. 

Ohjeen mukaan lumihiutaleiden keskikohtaan olisi tullut helmet. Minä löysin sopivia helmiä vasta, kun ensimmäinen sukka oli jo valmis enkä jaksanut alkaa ommella helmiä siihen jälkikäteen. Toiseen sukkaan kiinnitin ne neuloessa. Eipä ne kuitenkaan suuremmin erotu neuleen seasta, ei varsinkaan kuvissa, mutta ei oikein luonnossakaan. Eli ei erityisemmin lisävaivan arvoista. 

Jostain syystä kärkiosasta olisi tullut ohjetta tarkasti seuraten aivan liian pitkä, joten jouduin aloittamaan kärkikavennukset monta kerrosta aiemmin kuin ohjeen mukaan mentäessä olisin tehnyt. Mystisiä juttuja, sillä varresta puolestaan tuli hieman lyhyenoloinen. No, ehkä tein jonkin virheen, mutta enpä jäänyt sitä sen kummemmin analysoimaan tai murehtimaan. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marimekon Räsymatto-kuosiset sukat

Veljentyttöni suosikkikuosi tällä hetkellä on Marimekon Räsymatto. Malli on sopivan hauska toteuttaa myös villasukissa, joten niinpä päätin yllättää veljentytön tällaisilla sukilla.  Nämä saavatkin sitten jäädä tämän kevään viimeisiksi villasukiksi. En ole koskaan aiemmin kokenut hajuhaittoja villalangoista, mutta tämä oli nyt tänä keväänä jo toinen kerta. Ensimmäinen kerta oli vielä kylmien säiden aikaan, kun neuloin sukkaa Novitan 7 veljestä Raita-langalla. Niitä sukkia en vielä ole esitellytkään, koska tein valmiiksi vain toisen ja hajuhaittojen takia ulkoistin sukan lankoineen terassin laatikkoon odottelemaan aikaa parempaa. Kenties saan neulottua sukalle parin kesällä ulkosalla. Koko kämppään levisi siis niitä neuloessa sellainen ikävä lampaanrasvan tuoksu!  Ja samanlainen tuoksu, vaikkakin lievempänä alkoi levitä ilman lämmettyä hellelukemiin. Niinpä saatuani nämä sukat valmiiksi, siirsin kaikki villalangat talon viileimpään paikkaan monen oven taakse ja päätin, että nii

Lapasviikko: Marimekko-lapaset

Tässäpä tämän hetken suosikkilapasmallini, Marimekon Räsymatto-kankaan inspiroima pilkkulapanen. Paitsi että tulos on hauskan näköinen, nämä lapaset valmistuvat ihan hujauksesssa ja niinpä olenkin niitä tehnyt tähän mennessä jo kolme paria. Ja tietenkin taas myös jämälankaprojektin etenemisen kannalta malli on mainio. Toistaiseksi minulla on riittänyt mustaa ja harmaata, mutta niiden loppuessa kuvion voi neuloa muillakin väreillä, vaikkapa kokonaan punaisin pilkuin tai punaista, vaaleanpunaista, oranssia, vihreää ja mustaa yhdistelemällä.  Ranteiden resorin neuloin kahdessa ensimmäisessä lapasparissa palmikkojoustinta hevoslapasista kopioiden. Sitä on sinänsä kiva neuloa, että onnistuu ilman apupuikkoa, ja lopputulos on normaalia palmikkoa koristeellisempi. Sen verran perusresoria hitaampi sitä kuitenkin on neuloa, että viimeisimpään tätä mallia tein resorssin tylsempää kaksi oikein-kaksi nurin -resoria. Käytössä molemmat toimivat tietenkin aivan yhtä hyvin.   

Kesähatun ohje

Mainitsin hattuja esitellessäni , että taidan tehdä ohjeesta oman postauksensa. Tässä se nyt tulee. Järjestys, missä minä ompelen näitä hatun osia yhteen, ei välttämättä ole juuri se paras ja tehokkain, mutta tähän järjestykseen päädyin parin kokeilun kautta. Ainakin itselleni tämä oli toimiva järjestys, mutta yhtä hyvin hatun voi koota päälaeltakin aloittaen.  Hattuun tarvitset:  - puuvillakangasta mm. lierin koosta riippuen n. 60 x 60 cm palan - tukikangasta lierin verran (voit laittaa tukikankaan lierin molempiin kappaleisiin tai vain toiseen) Valmiita kaavoja löytyy netistä esim. hakusanalla 'bucket hat pattern'. Tässä yksi:  http://theessentialsclub.com/blog-posts/bucket-hat Toisaalta jos sinulla on joku hyvänmallinen kesähattu, varsinkin lierin voi piirtää kaavaksi siitä. En enää löydä sitä, mistä otin itselleni kaavan alunperin, mutta loppujen lopuksi käytin siitä vain päälakiosan, joka oli/on soikio täydellisen ympyrän sijaan eli enemmän päälaen muotoinen - tai miten py