Sissukoiden helmikuu-sukat

Sissukat-kirjassa helmikuun sukkina ovat sinivalkoiset helmi-sukat. Minulla oli valkoista ja myös vaaleansinistä lankaa, joten päätin neuloa ne sukat talitinttisukkien jälkeen. Vaan vaaleansininen oli liian vaaleaa eikä valkoisen langan kuvio erottunut siitä ollenkaan. 

Eipä muuta kuin kauppaan. Sopivaa sinistä ei kaupasta löytynyt, mutta ostin sen sijaan kimaltelevaa Kuura-lankaa violettina. Lanka, ja myös sukat, kimaltelevat helmikuisten hankien lailla, vaikka se ei näistä kuvista erotukaan eli sikäli lankavalinta oli ihan osuva. 

Ohjeen mukaan lumihiutaleiden keskikohtaan olisi tullut helmet. Minä löysin sopivia helmiä vasta, kun ensimmäinen sukka oli jo valmis enkä jaksanut alkaa ommella helmiä siihen jälkikäteen. Toiseen sukkaan kiinnitin ne neuloessa. Eipä ne kuitenkaan suuremmin erotu neuleen seasta, ei varsinkaan kuvissa, mutta ei oikein luonnossakaan. Eli ei erityisemmin lisävaivan arvoista. 

Jostain syystä kärkiosasta olisi tullut ohjetta tarkasti seuraten aivan liian pitkä, joten jouduin aloittamaan kärkikavennukset monta kerrosta aiemmin kuin ohjeen mukaan mentäessä olisin tehnyt. Mystisiä juttuja, sillä varresta puolestaan tuli hieman lyhyenoloinen. No, ehkä tein jonkin virheen, mutta enpä jäänyt sitä sen kummemmin analysoimaan tai murehtimaan. 




Kommentit