Joulukalenterit 2022

Joulukalenterijakson puolivälissä on sopiva hetki esitellä tämän vuoden joulukalenterini. 
Määrä on nyt huomattavasti vähäisempi kuin kahtena edellisenä vuonna. Kuvassa näkyvien neljän lisäksi minulla on Yogi-teekalenteri, partiolaisten perinteinen kuvakalenteri sekä viime vuodelta säästämäni Whittards-teekalenterin runkoon rakentamani Japani-kalenteri. 

Tämän viime mainitun jokaisesta luukusta tulee pieni japanin kielen harjoitustehtävä. Niin, kuulostaa aika hullulta, mutta syksyn kurssi loppui sopivasti joulukuun ensimmäisenä päivänä, ja tämä on nyt yksi tapa pitää opiskelurytmiä itsenäisesti päällä. Kun kuitenkin tuota kieltä haluaisin todellakin oppia ymmärtämään ja puhumaan.

Minulla on edelleen jäljellä mm. saippuoita ja kylpypommeja viime vuoden saippuakalenterista, Nivea-tuotteita sen kalenterista, ja myslikalenterin myslejä söin kesään asti. Siinä yksi iso syy, miksi en tänä vuonna harkinnutkaan noita kalentereja. Muutenkin olen todella laiska kosmetiikan kuluttaja enkä viitsi joka vuosi työntää joulukalenterin sisältöjä eteenpäin joululahjojen muodossa. 

English TeaShopin joulukalenterit ovat olleet miellyttävä kokemus taas parin vuoden tauon jälkeen. Niistä tulevat teemaut poikkeavat sopivasti normaalisti juomistani teelaaduista ja ovat myös mukavan talvisia ja/tai jouluisia. Yogin joulukalenteristakin tulee kivan makuisia teepusseja ja lisäksi joka päivä luukusta - ja teepussista - paljastuu pieni mietelause. Se korvaa hieman, ei kuitenkaan kokonaan, seurakunnan kalenteria, jonka ilmeisesti onnistuin tänä vuonna heittämään mainosten seassa suoraan paperinkeräykseen. 

Yksi jo perinteeksi muodostunut joulukalenterini on kuvan oikeassa reunassa näkyvä Gibsonin palapelikalenteri. Tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin, kun hankin sen. Parannuksena edellisiin vuosiin, jolloinkin kalenteri on ollut jo aivan täydellinen, nyt joka luukusta tulee palapeli, kun aiemmin yhdessä luukussa oli liimaputeli ja toisessa taas narua, joilla palapelit saisi ripustettua koristeina vaikkapa joulukuuseen. Nytkin kalenterista on tullut liima ja naru, mutta niiden kanssa luukussa oli myös palapeli. Lisäksi palapeleissä on uusia muotoja, mikä on myöskin ilahduttanut kovasti. 

Teekalentereiden takaa pilkahtelee tämän joulun uutuuskalenterini, nimittäin Prymin ompelutarvikekalenteri. Se on onnistunut yllättämään ilahduttavasti jo moneen kertaan. Ensimmäisestä luukusta tuli tosin hakaneuloja, joten alku ei ollut kovin vakuuttava. Kolmannesta luukusta sen sijaan tuli ratkoja, ja se tuli todellakin tarpeeseen, sillä olen onnistunut kadottamaan paremman ratkojani ja tallella oleva ratkoja on jo todella tylsä, jopa vaarallisen tylsä. Onnistuin upottamaan sen peukalontyveeni, kun viimeksi ommellessa purin poimutuslankoja ja jouduin käyttämään voimaa tylsyyden takia. Sehän sitten lipsahti ja kun voimaa tosiaan oli ja suunta kohti toista kättä, se upposi ihon alle aika maukkaasti.

No, siitä selvittiin onneksi laastarilla ja toipuminen oli nopea. Ratkojan ja hakaneulojen lisäksi kalenterista on tähän mennessä tullut mm. neulasetti (käsinompeluun) ja niille magneettinen kotelo, pieni rullaleikkuri, nepparilla varustettu mittanauha, nipsuja (niitä nuppineulojen korvikkeita), joku 'snag wizard' eli olisiko jonkinsortin parsintaneula, minimitta sekä muutama handmade-metallilätkä. Hauskinta tässä kalenterissa on sen yllätyksellisyys. En yhtään tiedä, mitä odottaa luukuista, ja sitten kun jonkin luukun sisältö tulee oikeasti tarpeeseen (ratkoja, nipsut), niin se on vain plussaa. 

En lupaa mitään, mutta jos vain saan itsestäni sen verran irti, niin esittelen kaikki tuon kalenterin sisällöt loppukuusta tai alkuvuodesta. Mutta jo nyt voin sanoa, että olen iloinen hankittuani tämän ja voin harkita vastaavaa seuraavanakin vuonna. Tämän kalenterin ulkoasu ei ole kovin jouluinen, mutta kyllä se menee tuolla jouluisempien kalentereiden taustana. 

Mukavaa joulunodotusta kalentereiden kera tai ilman!

Toivetuote kalenterin kolmosluukusta: ratkoja.


Yogin teekalenterissa on luukuissa kivoja mietelauseita. 

Yksi Gibsonin palapelin uusista muodoista.Toinen uusi muoto.Kommentit