Makrameekasseja

Makrameetyöt kuuluvat itselläni enemmän kesään kuin talveen, ja nämäkin kassit solmeilin jo viime kesänä. Koska olin blogin suhteen niin kovin laiska viime vuonna, on näiden esittely jäänyt tekemättä. 
Yritän nyt paikata tilannetta ja julkaista tänne niin nämä kuin muitakin viime vuoden tekeleitä. 

Näiden kassien ohje löytyy Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=rsFx0xiq_w8

Video on kiinalainen, mikä ei varsinaisesti haittaa, sillä siinä ei puhuta mitään. Alussa näkyy tarvikelistaus kiinalaisin merkein, minkä sain käännettyä Google-kääntäjällä ymmärrettävään muotoon, ainakin oleellisimmilta osin. Ohjeessa tehdään valko-sininen kassi, johon valkoista narua tarvitaan 32 kpl 2 metrin mittaisia pätkiä ja sinistä 32 kpl 3,2 metrin mittaisina. Lisäksi rivat, jotka ohjeessa ovat D-malliset 13 x 9,5 cm.  


Minulla ei ollut D-ripoja enkä sellaisia mistään löytänyt, ehkä en edes etsinyt, kun minulla oli pyöreät rivat. Ensimmäisenä tein kassin petroolilla ja turkoosilla Pauliina-punoskuteella, ihan vain koska niitä minulla oli jäänyt jostain aiemmasta työstä. 

Kuten kuvista näkee, tämä naru oli kassiin ja ohjeeseen liian paksua. Kassista tuli leveä, mikä tietysti ei haittaisi, jos se olisi ollut tavoitteena, mutta narujen pituus loppui pahasti kesken, vaikka leikkasinkin ne selvästi ohjetta pidemmäksi. Niinpä jouduin lopettamaan kassin tuohon mittaansa. Hassuhkon koon lisäksi tästä tuli todella painava kassi, joten vaikea kuvitella, että kukaan tykkäisi käyttää tätä. Käyttämätön se on ollutkin, mitä nyt toiminut Miirun makuualustana välillä. 


Koska malli oli minusta kuitenkin todella ihastuttava, halusin antaa sille uuden mahdollisuuden. Otin kokeiluun itselleni uuden narun, Moppari-kierrenarun, ja siitä tulikin uusi suosikkini. Se on napakkaa narua ja siten yhtä helppoa solmeilla kuin aiempi suosikkini Pauliina, mutta ohuempaa, joten siitä saa sirompia tekeleitä aikaan. Se oli tähän kassiin juuri oikea naru. 

Harmi vain, ettei minulla ollut enkä löytänyt sopivampaa ripaa. Nuo pyöreät bamburivat ovat tähän kassiin ihan liian suuret. Turkoosi-petroolissa kassissa taas on liian pienet rivat, eli nämä kun saisi jälkikäteen vaihdettua, niin sekös olisi hienoa. 

Myöskään tämän kassin värit eivät vielä osuneet ihan nappiin, mutta jouduin valitsemaan värit melko niukasta valikoimasta, joka juuri ostohetkellä sattui Hobby Point -kaupassa olemaan paikalla. Koska kun inspiraatio on iskenyt, ei tietenkään pysty odottamaan minkään verkkokaupan toimitusta, joten menin niillä, mitä käsiini sain samantien.

Esimerkiksi Lankavan verkkokaupasta näitä löytyy runsas värivalikoima. Tällä välin olen myös löytänyt kivoja bambukahvoja kirpputorilta, joten luulenpa, että keväämmällä teen vielä ainakin yhden version tästä kassista joissain kivoissa väreissä. 


Pieni kurkistus kassiin sisälle: siisti sisältäkin.

Tämän kassin kohdalla kävi sellainenkin moka, että ompelin pohjan ensin vääränsuuntaisesti kiinni. Miten lie onnistuinkaan tekemään niin? Jouduin purkamaan ja ompelemaan uudestaan, mistä johtuen pohja on nyt hieman kiemurainen. 

Toistaiseksi tämä on ollut tämän kassin paras käyttömuoto. Kommentit