Rimpsumekko

Ompeluhommia ei ole tullut tehtyä kovinkaan paljon viime aikoina, tai oikeastaan koko viime vuonna. En oikeastaan tiedä, miksi ei. Ei kai vain ole ollut mitään ideaa tai inspiraatiota. 
Tämän rimpsumekon sentään ompelin loppuvuodesta. 

Yritin löytää pikkujouluihin jonkun kivan mekon, jossa olisi ollut jotain blingiä, mutta en löytänyt mieleistäni edes lukuisista verkkokaupoista, joiden valikoiman selasin läpi. Niinpä suuntasin kangaskauppaan katselemaan, löytyisikö sieltä jotain. Ajatuksenani oli ommella simppeli tunika, mutta jostain kivasta, jouluisesta kankaasta. 

Jouluisia trikookankaita oli melko niukka valikoima niissä Eurokankaissa, joissa kävin, eikä niiden kuvio vastannut ajatuksiani pikkujoulutunikasta. Tämä ihanasti kimaltava kangas oli lähinnä niitä. Kuvissa kangas näyttää enemmän violetilta kuin mitä se oikeasti on. Se on lähinnä - sopivasti? - punaviinin värinen, kimalteilla höystettynä. 

Siinä kangasta ja tunikaa työstäessäni alkoi näyttää siltä, että ihan vain perustunikana tämä ei näyttäisi oikein miltään. En tiedä, olisiko tosiaan ollut niin, mutta päädyin joka tapauksessa tekemään siihen piristykseksi rimpsuja. 

Mallina rimpsumekkoon ja rimpsujen sijoitteluun minulla oli yksi musta valmismekkoni, jossa on melko loivat rimpsut samalla lailla pitkin mekkoa ripoteltuna. Yritin saada samanlaisen efektin tämän mekkoni rimpsuihin, mutta ensimmäisen kahden rimpsun perusteella jouduin toteamaan, etten vaan osaa. Siinä valmismekossa kun nuo rimpsut aaltoilevat jotenkin mystisesti niin, että ommelsauma on rypytön. 

Lopputuloksena tämä mekko on siis melkoinen kermakakkurimpsuhärpäke, mutta eipä ainakaan ole tylsästi suorana roikkuva tunika. Ja oli päälläni pikkujouluissa. 

 

Kommentit