Joulukalenterikatsaus pääsiäisen alla


Miksi on olemassa joulukalenteri, mutta ei pääsiäiskalenteri? Tai oho, kun nyt googlasin, niin haulla 'pääsiäiskalenteri' löytyy muutamia osumia. Esimerkiksi:
Heitin ihan läpällä tuon ensimmäisen lauseeni, saadakseni vain jonkinlaisen aasinsillan tämänkertaiseen aiheeseeni eli vanhojen joulukalentereiden katsaukseen. Lupasin varovasti aiemmassa postauksessa esitellä, mitä kaikkea löytyikään Prymin ompeluneulekalenterista. Se tulee tässä, mutta heitän tähän samaan syssyyn kaikki julkaisematta jääneet muutkin joulukalenterikuvat. 

Luultavasti samoja tai samanlaisia kalentereita on taas tänäkin vuonna tarjolla, joten tästä voi ottaa vinkkiä, olisiko kalenteri itselle iloa tuottava. Kohtahan se joulu jo onkin... :)

Mutta niin, kun kerran nyt löytyy muutama pääsiäiskalenteri, veikkaukseni on, että muutaman vuoden päästä näitä on jo huomattavasti enemmän. Miksi ei olisi, kun onhan se hyvä keino lisätä myyntiä. Vaikkapa pääsiäissuklaamunakalenteri, mikäs olisikaan sen parempi. Ei tietysti ihan yhteensopiva paaston kanssa, jos joku sellaista harrastaa. Kenties pääsiäisen sijoittumisen satunnaisuus hankaloittaa asiaa, mutta voisihan kalenteri alkaa laskiaissunnuntaista ja olla alun (tai kokonaan) viikkotasoinen ja palmusunnuntaista lähtien joka päivä. No, jätän tämän muille tahoille mietittäväksi. 

Prymin ompelutarvikekalenteri oli tosiaan viime vuoden kalentereistani kiinnostavin ja yllätyksellisin. 
Alla oleva kuva kertoo, mitä kaikkea sieltä tulikaan. Joukossa on pari esinettä, joiden käyttötarkoitus ei ole minulle vielä täysin valjennut, mm. ihan etummaisena oleva valkopilkullinen esine. Nyt kyllä sain vihdoin etsittyä Prymin tuotekuvastosta, että se on kulman ja reunan kääntäjä


Prymin kalenterin voisin tilata uudestaan, mutta riski tietysti on, että seuraavalla kerralla siinä on samoja tuotteita kuin nytkin. Toisaalta niiden nettisivuilta löytyy satoja tuotteita ja ompelutarvikkeita, joten ainakin mahdollisuudet täyden erilaiseen kalenteriin ovat olemassa.

Vuoden 2021 jouluna minulla oli myslikalenteri. Kaikki sen myslit olivat hyviä ja herkullisia. Minulla niitä myslejä vain riitti kesään asti, niin en viitsinyt tilata tätä kalenteria uudestaan. 


Whittardin teekalenteri ei myöskään päässyt jatkoon vuodelta 2021. Harkitsin kyllä saman firman kaakaokalenteria, mutta suklaanvälttely voitti tällä kertaa. Ryhdikäs kalenterin runko on minulla kuitenkin tallessa ja viime joulukuuksi täytin sen japanin kielen erilaisilla pikkutehtävillä saadakseni tehtyä jotain kieliharjoittelua kurssin ollessa tauolla. --- No, niinhän siinä kävi, että jossain kohtaa kuukautta kyllästyin enkä enää availlut luukkuja. Niinpä samat jutut odottavat tämän kalenterin sisuksissa ensi joulua. :D


Saippukalenteri vuodelta 2021 ilahduttaa yhä, sillä minulla on edelleen jäljellä ja käytössä kalenterista tulleita saippuoita ja kylpyvaahtoja. En siis tilannut sitä uudelleen viime jouluksi. 


Gibsonin palapelikalenterin olen nyt tilannut kolmena vuotena. Ja saatan tilata ensi jouluksikin, vaikka siinä ei ehkä enää mitään järkeä olisikaan. Voisin hyvin koota näitä vanhoja palapelejä uudelleen tulevat joulut, mutta suurena palapelien ystävänä en ehkä kuitenkaan malta olla tilaamatta. Vuoden 2021 kalenterissa oli eläinaihe.


Vuonna 2020 kalenterin palapelit esittelivät joulua eri puolilla maailmaa.


2022 teemana oli seikkailu.

2021 yksi kalentereistani oli jumppakalenteri eli joka luukusta löytyi linkki johonkin Youtube-jumppaan. Kiva idea, mutta tälle kävi samoin kuin japanikalenterille eli jossain kohtaa kuuta kiinnostus hyytyi. Tämä oli kuitenkin sen verran hyödyllinen idea, että ehkäpä toteutan sen uudestaan tulevana jouluna. 


Nivean kalenterin hankin parina jouluna, mutta en enää viime jouluksi, koska näistäkin minulla oli turhan paljon ylijäämää, mm. huulirasvoja yllin kyllin. 


Näiden kuvien katselu ja kalentereiden muistelu sai melkein toivomaan, että olisipa taas jo joulu. Vaan ainoastaan melkein! Ihanaa, kun on kevät ja kesä edessä. Nauttikaamme niistä ensin. Ja pääsiäisestä. 
 

Kommentit