Islanti-sukat

Tasan vuosi sitten olimme Islannissa. Se on ollut yksi haaveiden lomakohteeni, ja lunasti kyllä kaikki odotukset. Reilun viikon reissullamme ajoimme saaren ympäri, pääasiassa Ring roadia pitkin, mutta joitakin poikkeamiakin siihen tuli tehtyä niin, että kokonaiskilometrimäärä oli jotain 2000 kieppeillä. 

Vesiputouksia, kuumia lähteitä, erikoisia maisemia, islanninhevosia, lampaita, vuonoja... Nähtävää riitti eikä autossa istuminen siksi alkanut puuduttaa. 

Islantilaisia villapuseroita olisi tietysti ollut ostettavissa, samoin kuin muitakin neuletuotteita. Näin itse tekevänä ihmisenä en innostunut ostamaan mitään niistä. Ostin kuitenkin muutaman lankakerän Islannin lipun väreissä, ja kotona neuloin niistä matkamuistoksi sukat itselleni ja miehelle. 

Tällaiset niistä tuli: 

Ensimmäisenä neuloin itselleni sukan, jota kiertää teksti Islanti Road Trip 2022. Vaikka tuo kuvio nyt näyttääkin silmääni taas ihan hyvältä, en tykännyt siitä heti sen valmistuttua ja niinpä tein sen parin hieman eri kuvioilla. 

Sukan autokuvio muistuttaa vuokra-autostamme Jimnystä, joka oli hauska pieni ja pippurinen laatikkomainen auto. Se ei vaan jaksanut kuljettaa meitä ihan koko saaren ympäri, joten jouduimme vaihtamaan autoa noin puolivälissä. Sinisellä pohjalla oleva aaltokuvio puolestaan kuvastaa siellä täällä vastaan tullutta uimapaikan (eli Islannissa kuuman lähteen) merkkiä. 

Kuvasta ei oikein, tai ollenkaan, erotu, että Jimnyn kanssa samalla raidalla on takana tulivuorta kuvastava kuvio sekä summittainen Islannin kartta, jossa meidän ajoreitti punaisella. Islantia mukaileva kuvio on myös TRIP-sanan takana toisessa sukassa. 

Mies sai sukkiensa kantapäihin Jimnyt: Jimny löytyy myös tekstinä jalkaterästä. 

Kommentit