Koneneulonta - neulepusero

Näin koneneulontapostausviikon päätteeksi esittelen kurssituotosteni "kruununjalokiven" eli neulepuseron, jonka siellä sain tehtyä. Tämä oli aloittelijalle soveltuva malli siksi, että kaikki puseron osat ovat suoria, ei siis mitään hankalia kavennuksia tai levennyksiä. Yhdessä kappaleessa joutui kaula-aukkoa varten päättelemään puolet silmukoista ja sitten luomaan uudestaan, mutta muuten sai vain suihkia menemään. 

Täysin ilman vastoinkäymisiä eivät nämäkään osat tietenkään valmistuneet. Sen verran paljon aikaa alkaa olla tämän teosta, etten kaikkia vastoinkäymisiä enää muistakaan, ja varmaan parempi niin. 
Yläosakappaletta neuloessani onnistuin sen ainakin pudottamaan kerran neuloilta, lankaa vaihtaessani. 

Vaihto meni muuten ihan ok, mutta en sitten muistanut laittaa lankaa takaisin kelkan langanohjaimeen. Niinpä kun suhautin kelkalla silmukoiden yli, tippui koko työ syliini. Onni onnettomuudessa oli se, että olin silloin tuossa niskan kohdalla eli työssä oli vain puolet silmukoista. Oli vähemmän neuloille palautettavaa. 


Haasteista huolimatta paidan osat olivat valmiina jo hyvissä ajoin ennen kurssin loppua. Sain kuitenkin motivoitua itseni ompelemaan osat yhteen vasta juuri ennen viimeistä tuntia. Heti tuoreeltaan ajattelin ja arvelin, etten tule tätä käyttämään oikeasti koskaan, kun se näytti jotenkin teltalta päälläni. 

Nyt osaset ovat kuitenkin jotenkin asettuneet paikoilleen ja olenkin puseroa käyttänyt jo muutamia kertoja, tosin vain kotona ja lähinnä huivin asemasta viileinä aamuina. Mutta ehkäpä ensi talven kylmillä keleillä tämä pääsee laajempaankin käyttöön. 


Tämän tunikatyyppisen neuleen voi pukea myös toisinpäin eli kääntää alaosan yläosaksi. Silloin se on tavallaan bolero. 


Yksivärisessä osassa takana keskellä näkyvä jälki on muisto siitä, kun tiputin silmukat neuloilta. Turhauttavinta koneneulonnassa: osat pitää ommella käsin yhteen. 


Langat tässä työssä ovat Austermannin Step (kirjava) ja Step Classic. 

Kotona neulekone on saanut vahankankaisen suojan päällensä: 


Koneneulontajutut olivat toistaiseksi tässä. Seuraavaksi onkin luvassa makrameetöitä, muun muassa näistä väreistä ja langoista: 
Kommentit