Kukkapusero

Olin ostanut tämän puseron langat (Schahenmayrin Cotton Bambulino) ihan muuta projektia varten eli alunperin tarkoitus oli neuloa tästä puuvilla-bambulangasta Marikomen Unikko-neule. Siitä ei vain tullut mitään. Liian pitkät langanjuoksut eivät minulta onnistuneet tämän langan kanssa.  

Niinpä langat jäivät käyttämättä. Kunnes keväällä aloin etsiä niille sopivaa ohjetta, jotta saisin langat käytettyä pois. Kauneimmat Käsityöt -lehden numerosta 6/2021 löytyikin kivan näköinen ohje 'Puolihihainen kukkapusero', joka oli sopivasti puuvilla-bambu-langalle. 

Neuloin puseroa hitaasti pitkin kevättä ja kesää, aina muiden projektien välissä. Sinnittelin sen loppuun, vaikka arvelinkin, että siitä tulee ihan väärän kokoinen, tässä tapauksessa liian iso. Koska aloitin puseron teon jo kauan sitten, en edes muista, mihin kokoon sitä tähtäsin. Luultavasti kokoon L, jotta siitä tulisi sopivan reilu, mutta kun laskin silmukat hiha-aukkoja varten, oli niitä epämääräinen määrä jotain L:n ja XL:n väliltä. En osaa sanoa, olinko lisännyt silmukoita tarkoituksella  (luultavasti, koska silmukkamäärä täsmäsi kuvioihin) vai puhtaasti vahingossa. Harmillisesti lopputulos siis on ihan liian leveä. 

Pusero valmistui vihdoin heinäkuun alkupuolella. Vasta kaula-aukon joustinneuletta neuloessani tajusin virheen helman ja hihansuiden joustinneuleisessa: ne olisi pitänyt neuloa kuviovärillä, mutta jonkin oikosulun takia olin neulonut ne vaaleammalla pohjavärillä (ks. viimeinen kuva). Olisihan puseron voinut sellaiseksikin jättää eikä luultavasti kukaan olisi koskaan huomannut mitään. Mutta kun sen virheen olin tajunnut, niin en pystynyt jättämään paitaa sellaiseksi. 

Niinpä tuli harjoiteltua tässä yhteydessä se, miten purkaminen parhaiten onnistuu työn alusta. Jostain syystä purin ensimmäisenä helman resorin, joka oli tietenkin näistä isotöisin, kun silmukkamäärä oli siinä isoin. Sen kohdalla homma ei mennyt ihan putkeen, kun en noudattanut ohjetta riittävän hyvin. Toisena tehty hihansuu meni jo paremmin ja toinen hihansuu sitten jo ihan rutiinilla. Hyvä ohje tähän löytyi täältä: http://www.ullaneule.net/0105/neuvot_pituuden_muuttaminen.html.

Ja sittenhän tämän kanssa kävi tietenkin myös niin, ettei tuo valkoinen lanka riittänyt, vaan jouduin tilaamaan sitä lisää. Koska olin todennut tämän langan kivaksi neuloa ja siitä löytyy kivoja värejä, päädyin samalla tilaamaan langat toiseenkin puseroon, joka joskus joko valmistuu tai ei, nähtäväksi jää. Eli lopputuloksena näiden "jämälankojen" käytöstä oli hieman käyttökelvoton pusero ja vähintään saman verran jämälankoja. 

Puseron kuvio on kiva ja uudelleentehty helmaresori onnistui ihan ok eli sen jälkityöstöä ei paljon huomaa, ellei osaa tarkasti katsoa. 

Harmi vain, että puserosta tuli aivan liian leveä. En ole vielä jaksanut mallailla, onnistuisiko sen kaventaminen. 

Neuloin tässä puserossa ekan kerran raglanhihat. Tykkäsin, ja tykkään myös lopputuloksesta. Tykkään reiluista puseroista, mutta en ihan näin reiluista kuitenkaan. 

Tältä se näytti heti valmistuttuaan ekan kerran eli väärän värisillä resoreilla helmassa ja hihansuissa. 

Kommentit

  1. Kaunis paita, harmi kun on sulle vähän reilu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.. Ehkä löydän jonain päivänä jonkun sopivan kokoisen käyttäjän puserolle.

      Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?