Toinen musta MelliMello

Viime viikonloppuna sain siis aikaiseksi kaksi erilaista kassia tästä samasta kankaasta. Kääntökassin esittelin jo aiemmin. 

Tämä toinenkin kassi on tuttua mallia, jota kuitenkin nyt muokkasin hieman. Tuossa alkuperäisessä mallissa minua on hieman vaivannut muutama juttu. Ensinnäkin koko. Kassi on toki tilava ja siihen mahtuu hyvin parin yön reissuun tarvittavat tavarat, mutta ulkonäöllisesti se on hieman kohlo. 

Toinen, mihin halusin parannusta, on olkahihnojen sijainti. Kun ne ovat vetoketjusaumassa, ovat ne hieman liian lähellä toisiaan. Tämän parannukseksi olisi ollut toisena vaihtoehtona tehdä olkaimet pohjakappaleesta alkaen. Sellaisia aika moni teki viime syksyn kurssilla, jossa tämä laukkumalli oli yhtenä työstettävänä. En kuitenkaan halunnut peittää hihnoilla tuota monenkirjavaa kuosia. Niinpä päädyin ratkaisuun, jossa kiinnitin vetoketjun erillisiin kappaleisiin, jotka sitten yhdistin kassin sivuihin. Minulla on edelleen hieman hakemista siinä, miten leveät kaistaleet tähän kannattaa tehdä, samoin kuin pituudessa eli kuinka isot aukot jättää päihin. Eli tämä yläosa ei ole täydellinen, mutta kuitenkin aiempaa toimivampi.


Vuorikangas on tietenkin samaa pöytäliinaa kuin kääntökassissa. Sisältä löytyy toiselta reunalta avotasku ja toiselta vetoketjutasku punaisella vetoketjulla. Eli sisus on tällä kertaa kokopunainen. Olkahihnojen taustapuolella olevat punaiset suikaleet ovat myös samaa kangasta. Niin, se toinen vaivannut asia eli koko. Alkuperäisessä mallissa sivupalat ovat kooltaan 34 cm x 57 cm. Aluksi ajattelin tehdä n. 80%-kokoisen alkuperäisestä, mutta halusin kuitenkin tuon ensimmäisessä kuvassa näkyvän merihevosen tulevan kokonaisena mukaan ja se asetti korkeuden 30 senttiin. Leveydeksi tuli 50 cm. Lopputulos on asteen verran sirompi, mutta seuraava tätä mallia voi olla kyllä hiukan pienempi, eli ehkä se 80% olisi hyvä. Jännin hetki laukkujen teossa on tämä vaihe, kun pienestä aukosta vuorikankaassa se käännetään ympäri!

Kommentit