Minimyskihärkä

Taas on nähty outoja, harvinaisia eläimiä meidän pihalla. Mistä ihmeestä niitä tänne oikein löytyykään? Kevät on tainnut tuoda tämän vierailijan tullessaan. 

Kyseessähän on minimyskihärkä (ovibos moschatus parvus). 

Myskihärkä (ovibos moschatus) on erittäin kylmällä tundralla elävä, biisonia muistuttava vuohieläin. Se syö lähinnä ruohomaisia kasveja, mutta myös monenlaisia muita tundran kasveja, kuten puiden lehtiä ja jäkälää. Myskihärän sarvet ovat lyhyehköt ja käyrät, jalat ovat lyhyet ja ruho vankka. Eläimellä on erittäin paksu turkki, jonka avulla se suojautuu kylmältä. Luonnonvaraisena myskihärkä elää Kanadan ja Grönlannin arktisilla alueilla. 
(lähde: Wikipedia)

Minimyskihärkä (ovibos moschatus parvus) on sopeutunut monenlaiseen ilmastoon, mutta viihtyy parhaiten pohjoisessa, jossa kesät eivät ole liian kuumia. Minimyskihärkä on saanut lajinimensä paksusta turkistaan, joka muistuttaa suuresti myskihärän turkkia. Minimyskihärkä on kuitenkin kissaeläin eikä sillä siten ole esimerkiksi sarvia. Sen jalat ovat lyhyet ja ruho vankka. Minimyskihärkä on sekaruokainen, mutta erityisesti lumien sulaessa se syö paljon myös ruohomaisia kasveja.  Sen kohtaa luonnossa hyvin harvoin, mutta kohdatessa sitä ei tarvitse pelätä. Minimyskihärkä on hyvin lempeäluonteinen.
(lähde: Kassikissa)
Blogissa aiemmin esitellyt harvinaiset vierailijat:
Lumiposkikissa
Valkotassutiikeri


Kommentit