Sytykeketut

Näköjään sytykkeiden tekointo iskee minuun aina joulukuun alkupuolella. Viime vuonna tein sytykekukkasia, tänä vuonna tavoitteena olivat sytykehiiret, joihin olin saanut vinkin yhdeltä ystävältäni. 

Koska steariinilitkuni oli punertavaa, tuli näistä lähinnä sytykekettuja, mutta niitäkin vain etäisesti muistuttavia. Ulkonäkö ei siis näissä sytykkeissä ole millään lailla sytykeruusujen tai edes minun kukkastekeleiden veroinen, mutta tekemisen helppoudessa ja nopeudessa nämä olivat aivan ylivoimaiset. Ja kaksinkertainen steariinikuorrutus takaa sen, että ne myös toimivat tehokkaasti takan sytytyksessä, ja sehän se pääasia on. Lisäetuna näissä on pinottavuus eli paljon sytykkeitä mahtuu kohtalaisen pieneen tilaan. 

Hieman pelottavan näköisiä kettuja. 

Valtaosa munakennoista on näitä keskeltä teräviä, jotka muotonsa puolesta sopivat hyvin sytykehiiriksi tai -ketuiksi. 


Ensimmäisen dippauksen jälkeen tötteröt olivat vielä melko vaaleita. 

Toisella dippauskerralla steariini tarttui jo paremmin. 

Nämä saa mukavasti pinottua. Kommentit

  1. Kiitos ideasta! Olenkin jo lähes kyllästynyt sytykeruusujen tekoon. Ovat paljon suuritöisempiäkin eivätkä pinottavia. Terv. Anna Liisa

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos ideasta on hyötyä. Tämä malli oli tosiaan mukavan nopea toteuttaa, ja jos korvat siistii leikkaamalla repimisen sijaan, saa ketuistakin paremman näköiset.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?